Dos Anjos smatra da Nurmagomedov ne zaslužuje borbu za pojas

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.04.2016 00:35h Autor:

Rafael dos Anjos

Ukoliko obrani pojas u borbi protiv Eddiea Alvareza, idući protivnik Rafaela Dos Anjosa mogao bi biti čovjek koji ga je posljednji savladao, Khabib Nurmagomedov. No, prvak mislim da Dagestanac još ne zaslužuje tu priliku.

Dos Anjosa je naravno gledao prvi Khabibovu borbu nakon dvije godine stanke, no potencijalni izazivač na njega nije ostavio dobar dojam.

“Nisam bio nimalo impresioniran. Borio se protiv momka koji je inače zaposlen, ne trenira redovno i prihvatio je borbu tjedan dana prije održavanja. Već nakon prve minute vidjelo se da Horcher nije zreo, da je potpuno izvan ovoga svega, a Khabibu je trebalo gotovo pune dvije runde da završi borbu”, prokomentirao je Rafael.

Ipak, gledajući na savršen skor Dagestanca i činjenicu da je Dos Anjosa podosta uvjerljivo pobijedio, on bi mogao biti idući na redu za pojas. To smatra i većina fanova, no ne i prvak.

“Svaka čast njemu na pobjedi, no on ne zaslužuje odmah se boriti za pojas. Kad sam ja izgubio od Khabiba, bio sam rangiran na petom ili šestom mjestu, a mnogo se stvari od tada promijenilo. Pobijedio je borca koji ima posao kod kuće, a ja sam savladao Jasona Higha, Bensona Hendersona, Natea Diaza, Anthonya Pettisa i Donalda Cerronea.”

Također smatra da i on ima pravo odluke o mogućem protivniku, pa je tako Khabibu ponudio borbu u trenutku kad ovaj nije mogao. I zbog toga smatra da ne zaslužuje novi poziv.

“Ponudio sam mu borbu u srpnju, nakon što je otkazana ona protiv Conora, no on nije mogao iz religijskih razloga. Ponuda je bila tu i on nije rekao da. Sad je pobijedio takvog borca i odmah zaslužuje napasti pojas? Po mom mišljenju, ne zaslužuje. Mislim da mora još malo raditi, ne može govoriti kako me je savladao i nazivati sebe prvakom bez pojasa. Zaboravite na to, ja sam od te borbe napredovao i napravio jako puno stvari.”

Dos Anjosa ispred sebe prvo ima borbu protiv Eddiea Alvareza, koja je na rasporedu 7. srpnja, a nakon toga će se vidjeti tko bi mogao biti idući. Možda Nurmagomedov do tada i dogovori još jednu borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI