Dos Anjos objasnio zašto mijenja diviziju: Tijekom skidanja kila padao sam više puta u nesvijest

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2017 20:10h Autor:

Rafael dos Anjos

Rafael Dos Anjos od svoje iduće borbe nastupat će u velter kategoriji, a bivši prvak lake kategorije je objasnio zašto se odlučio na taj potez. Ispričao je kroz kakvu je agoniju prolazio tijekom skidanja kilograma za borbu protiv Eddiea Alvareza.

Dos Anjos je tog dana ostao bez pojasa, a u borbi je izgledao neprepoznatljivo. Do sada nije htio pričati o tome, no sada je tijekom interviewa za ESPN rekao što se događalo dan prije nego što je ušao u kavez s Alvarezom. Riječ je bilo o posljednoj fazi procesa skidanja viška kilograma.

“Sve je išlo po planu, u jutro na dan vaganja sam imao za skinuti još 1200 grama Noć ranije sam u treningu izgubio preko tri kilograma. Uskočio sam u slanu kupku i već kada sam ušao sam osjetio vrtoglavicu. Sjeo sam onda na rub kade i počeo se osjećao dobro, da bih se onda ponovno ustao i samo pao unazad. Glava mi je prošla centimetar od slavine, mogao sam poginuti tog dana.

Treneri su me uzeli i odnijeli u krevet. Vratio sam svijest na par sekundi, no onda sam je opet izgubio. Dogodilo se to još jednom nakon toga, a kada sam je izgubio po treći puta, bilo je to na gotovo tri minute. U jednom trenutku su htjeli nazvati hitnu pomoć i otkazati borbu, no tada sam se baš probudio i pitao ih što se događa. U tom trenutku nisam znao jesam li zadovoljio težinu i moram sam se otići izvagati. No, tada nisam mogao ustati. Stavili su mi hladni ručnik na čelo i trebalo mi je gotovo 40 minuta da ustanem. Došao sam do vage i vidio točno 70 kilograma. Da sam imao bilo što viška, nema šanse da bih uspio išta više skinuti. Samim putem na službeno vaganje sam se osjećao užasno.”

Dos Anjos je nakon toga odradio još jedan nastup u lakoj kategoriji, gdje je bolji od njega bio Tony Ferguson i to je također izgledalo dosta uvjerljivo. Tako da ova odluka uopće ne čudi, posebno nakon što vidimo što se sve događalo tijekom procesa skidanja kilograma. Dos Anjos je samo još jedan primjer toga koliko je opasno raditi taj proces i pitanje je da li je to vrijedno svega, posebno jer još uvijek ne znamo kakve će to ostaviti posljedice po tijelo u kasnijem tijeku života.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI