Doo-Ho Choi boriti će se na UFC 214 protiv Andrea Filija

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2017 19:11h Autor:

Doo-Ho Choi

Nakon sudjelovanja u najboljoj borbi prošle godine, Doo-Ho Choi će se u UFC-ov kavez vratiti sedam mjeseci nakon nje te će se na UFC 214 eventu u Anaheimu suprotstaviti Andreu Filiju iz Teama Alpha Male.

Choia je nedavno prozvao Artem Lobov, no UFC ovog puta nije odlučio “Russian Hammeru” ispuniti želju oko imena protivnika, nego za Korean Superboya priprema malo drugačiji ispit u Andre Filiju, koji će u Anaheimu nastupiti na domaćem terenu u Kaliforniji.

Choi je prije susreta s Cubom Swansonom, u prosincu prošle godine, koji je na kraju proglašen najboljom MMA borbom u 2016. godini, bio unutar niza od tri pobjede, za koje mu je u zbroju trebalo manje od pet minute. Svi protivnici nastradali su brutalnim nokautima, no Swanson je izdržao sve njegove naleta. 26-godišnji Choi je tako trenutno na profesionalnom skoru 14-2, uz 12 pobjeda prekidom te će tražiti povratak na pobjedničke staze.

Fili je borac koji nikako da ispuni svoj ogromni potencijal. 180 centimetara visoki 26-godišnjak još nije uspio spojiti dvije pobjede, odnosno na svaki UFC trijumf je vezao poraz, pa mu je skor u promociji trenutno 4-3. Budući da je u svojoj posljednjoj borbi savladao Hacrana Diaza, ovo će mu biti četvrti pokušaj dolaska do pobjedničkog niza, no Choi je sigurno jedan od težih ispita koje je imao u dosadašnjoj karijeri.

UFC 214 održava se 29. srpnja, a za njega je potvrđena borba Daniela Cormiera i Jona Jonesa, no ta borba neće biti glavna na programu. Tu se očekuje duel Amande Nunes i Valentine Ševčenko, no ta borba još uvijek nije potvrđena, a gotovo je sigurno kako će istog dana nastupiti i Cristiane “Cyborg” Justino.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI