Donedavno najveći potencijal UFC-a vraća se na prvom ESPN eventu

UFC 11.12.2018 15:20h Autor:

Thomas Almeida

Među borcima koji će se naći na eventu kojim UFC debitira na ESPN biti će i Thomas Almeida, donedavni najveći i najuzbudljiviji potencijal promocije, koji iza sebe ima dvijegodine za zaborav.

Danas 27-godišnji Almeida (21-3, 5-3 UFC) u promociju je pristigao 2014. godine s rezimeom 16-0, uz sve pobjede prekidom. Prve četiri borbe u UFC-u pokazao je zašto je to tako. Četiri pobjede, tri prekida i četiri bonusa. I dan danas on je jedini borac u povijesti UFC-a koji je zaradio bonus u prva četiri UFC nastupa. No, onda se dogodio pad.

Poraz od Codya Garbrandta, koji je doživio u svibnju 2016. godine nije zapravo bio toliko težak. Bio je to duel dva najveća potencijala kategorije, a Cody je bio taj koji je pronašao pravi udarac te nakon toga otišao sve do titule prvaka. Almeida se odmah nakon toga vratio pobjedom protiv Alberta Moralesa i činilo se da nastavlja graditi karijeru na račun svog potencijala. No, u srpnju prošle godine odlukom gubi od Jimmiea Rivere, dok ga je početkom ove nokautirao Rob Font. Odjednom je veliki potencijal i brutalni finisher postao propali talent. Tako je gotovo cijelu 2018. godinu iskoristio za trening i sada se vraća s namjerom da dokaže kako i dalje može krenuti u napad prema vrhu.

19. siječnja ga čeka nastup na prvom UFC eventu koji će se emitirati putem ESPN-a. Tamo će se boriti protiv Corya Sandhagena (9-1, 2-0 UFC). Ovdje u pitanju nikako nije lagan zadatak za Almeidu, budući da je Sandhagen ostavio dobar trag u prve dvije UFC borbe. Posebno je vrijedna ona iz kolovoza, kada je nokautirao prekaljenog veterana, Iurija Alcantaru. Ovaj 180 centimetara visoki borac jedan je od fizički najvećih boraca u bantamu i po tome će također biti veliki ispit za Almeidu. No, ukoliko se Thomas želi vratiti na onu razinu koju je prezentirao kada nas je oduševio, ovu će borbu morati dobiti.

UFC Fight Night 143 – Trenutni popis borbi

Henry Cejudo vs. TJ Dillashaw
Paige VanZant vs. Rachael Ostovich
Donald Cerrone vs. Alexander Hernandez
Belal Muhammad vs. Geoff Neal
Glover Teixeira vs. Ion Cuțelaba
Alonzo Menifield vs. Vinicius Castro
Randy Brown vs. Chance Rencountre
Joanne Calderwood vs. Ariane Lipski
Greg Hardy vs. Allen Crowder
Thomas Almeida vs. Cory Sandhagen

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI