Donald Cerrone: Vraćam se u laku kategoriju i smanjujem broj nastupa

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2017 17:55h Autor:

Donald Cerrone

Bitan potez u svojoj karijeri odlučio je povući Donald Cerrone, koji se vraća u laku kategoriju, no i smanjuje broj nastupa, odnosno povećava vrijeme odmora između dvije borbe.

Kauboj je u 2017. godini imao najgoru godinu u karijeri. Nikada do sada nije spojio dva poraza, a ove je godine u sva tri nastupa morao priznati da je protivnik bio bolji. Prvo je to bio Jorge Masvidal, nakon toga Robbie Lawler, da bi najveće iznenađenje bio uvjerljivi poraz od Darrena Tilla, koji je Cerronea zapravo natjerao na razmišljanje i donošenje odluka.

“Imam plan boriti se još pet godina i zbog toga se vraćam na 70 kilograma. Ja sam trenutno na 79 kilograma. Svaki dan se budim s toliko i treniram. Nije mi problem vratiti se na 70, a tada sam puno fokusiraniji. U velteru se ponašam kao da ne moram niti trenirati, dok je u lakoj kategoriji rad u prvom planu. Tamo više ulažem u sebe i tamo namjeravam nastupati. Također, više neću prihvaćati 20 borbi godišnje, vrijeme je da to malo smanjimo”, rekao je Cerrone, naravno karikiravši u pitanju toga koliko puta godišnje nastupa.

Protiv Tilla je bio opušten kao i uvijek, a u najavama je govorio da nije znao tko je on u trenutku kada je prihvatio borbu. Na kraju je jako dobro upoznao što momak iz Liverpoola može.

“Nije to bio nikakav nedostatak respekta, ja jednostavno nisam znao tko je on. No, sada imam jako dobro spoznaju tko je jebeni Darren Till. To je veliki dečki koji jako snažno udara. Pogodio je točno u moj nos, a meni se kroz glavu samo vrtila misao da me ne pogodio još jednom, ne u lice, ne u lice”, ispričao je ukratko Cerrone iskustvo iz te borbe.

Dobiva se dojam kako je Cerrone napokon odlučio prihvatiti savjete svog trenera Grega Jacksona, koji mu već neko vrijeme govori da treba biti selektivniji po pitanju borbi koje prihvaća. I idući puta će vjerojatno dobro provjeriti tko je protivnik, prije nego odluči prihvatiti borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI