Donald Cerrone: Tony Ferguson borac je neobičnog stila, ali nije dobar udarač

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2019 11:03h Autor:

Donald Cerrone i Tony Ferguson

Donald Cerrone kratko je najavio svoju iduću borbu i ispit kakav bi mu trebao predstavljati Tony Ferguson. Istog smatra opasnim protivnikom i jako čvrstim borcem, no nema strah od njegovih udaračkih tehnika, za koje kaže da nisu toliko dobre koliko ih se predstavlja.

Samo dva tjedna ostalo je do UFC 238 eventa i borbe Donalda Cerronea protiv Tonya Fergusona. 8. lipnja Octagon će naći svoje mjesto u Chicagu, a tamo će se naći borba koja je program pojačala samo mjesec dana prije održavanja. No, otkrio je Cerrone kako borbu nije bilo lako dogovoriti. On ju je prihvatio odmah, no UFC-u je trebalo tri dana da na tako nešto privoli Fergusona. Na kraju je ovaj ipak pristao.

“Mislim kako on nije bio spreman prihvatiti drugu borbu osim borbe za titulu. Vjeruje kako ju zaslužuje i zna da mu je borba protiv nekoga kao što sam ja izuzetno opasna. Zašto bi se stavio u rizik gubitka prilike za titulu? Posebno ako se bori protiv ubojice kao što sam ja. Mene takve stvari ne muče, to je razlika između mene i svih ostalih. Borio bih se protiv bilo koga. Ionako ih moram sve pobijediti da bih bio najbolji”, rekao je Cerrone u razgovoru za MMA Junkie.

Nakon toga je procijenio koliko je Ferguson opasan po njega. Iako je El Cucuy u nizu od 11 pobjeda, Kauboja to ne zabrinjava. Smatra da je vidio dovoljno da bi zaključio kako su mu šanse u tom meču itekako velike.

“Gledao sam ga protiv Landa Vannate i znam s kakvim borcem imam posla. On je nevjerojatno čvrst, vrlo neobičnog stila, no nije udarač visoke klase. Ne vjerujem da je. Samo jako puno radi, ali protiv toga ću biti u redu”, najavio je Cerrone borbu koja bi mu mogla donijeti napad na titulu prvaka samo pola godine nakon što se vratio u laku kategoriju. Titulu je već napao krajem 2015. godine, kad ga je nokautirao tadašnji prvak Rafael Dos Anjos.

Cerrone je još dodao kako nakon ove borbe vjeruje u napad na titulu i da ništa drugo ne vidi kao realnu opciju. Naravno, ukoliko upiše pobjedu, a on u to ne sumnja. Rijetko tko je prije godinu dana mogao očekivati Kauboja ponovno na vrhu, na njemu je sada da zaključi tu priču i svima dokaže da su ga prerano otpisali.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI