Donald Cerrone: Neću se orijentirati na jednu kategoriju, želim biti na raspolaganju i u velteru i lakoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.09.2016 17:54h Autor:

Donald Cerrone

Donald Cerrone ovog se vikenda došao zabaviti na UFC 203 u Cleveland, no naravno da nije mogao izbjeći i malo druženja s novinarima, koji su imali nekoliko pitanja za postaviti.

Prvo je naravno bilo o dojmu nakon što je ostao bez borbe protiv Robbiea Lawlera, koja se trebala održati na UFC 205 u New Yorku. Ispričao je kako je on zapravo bio prvi kojem je potencijalni protivnik rekao da se borba neće dogoditi.

“Robbie me je nazvao i rekao da treba razgovarati sa mnon. Onda smo se našli u hoteli i lice u lice mi je rekao da se borba neće dogoditi. Pitao sam ga što se dogodilo, a on je samo rekao da nije u stanju boriti. To je borba koju bih volio gledati i da sam fan, na neki način je dio mene umro kad mi je to otkazao. No, sad UFC ima devet tjedana da mi nađe nekog drugog. Želim se boriti na tom eventu, zapravo želim se boriti danas!”

Borba je otkazana samo tri dana nakon što je službeno najavljena, no zapravo se za nju ipak znalo već dulje vrijeme i Cerrone se krenuo pripremati za istu.

“Potpisali smo ugovor za tu borbu još prije tri tjedna, no nismo smjeli javno obznaniti. Robbieu ništa ne zamjeram, on je jedan od onih boraca stare škole koji uvijek dolazi odraditi svoje i sigurno ne bi otkazao da u pitanju nije neka ozbiljna stvar.”

To bi mu bila četvrta borba u nizu u velter kategoriji, gdje je ove godine nastupio tri puta i svaki put slavio prekidom.

“Ljudi govore kako dobro izgledam u velteru, kao da su zaboravio da sam imao niz od devet pobjeda u lakoj kategoriji i to protiv Top 10 boraca. Naravno da se osjećam dobro, nemam problema sa skidanjem kilograma i to je to. Tko zna, možda mi ni laka više ne bi bila problem s novim načinom vaganja, sigurno ću ga isprobati.”

Dakle, što je na kraju u igru, velter ili laka?

“Uistinu mi nije bitna kategorija. Rekao sam kako bih se sad vratio u laku za borbu protiv Eddiea Alvareza za titulu, no zapravo mi to nije bitno. Borit ću se u bilo kojoj kategoriji sve dok je u pitanju dobra borba. Zašto bih se orijentirao samo na jednu kategoriju, zašto ne bih bio uvijek na raspolaganju u obje.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI