Donald Cerrone: Čuo sam kako mu ruka puca i namjeravao sam je ponijeti kući

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.11.2018 12:48h Autor:

Donald Cerrone

Donald Cerrone oprašta se od velter kategorije velikom pobjedom nad Mikeom Perryem, kojem je u procesu slomio ruku. Otkrio je nešto o tome kako je došlo do te pobjede te je još jednom potvrdio povratak u laku kategoriju i ambicije što tamo misli napraviti.

Vrlo zanimljiva bila je izvedba Donalda Cerronea, pošto poluga na ruku je nešto što od njega u UFC-u još nismo vidjeli. Viđali smo većinom nokaute i gušenja, no ovog puta je osjetio priliku za tako nešto te je to na kraju i izveo. Nakon borbe se družio s medijima te je prepričao kako je zapravo napravio to što ga je dovelo do pobjede, ujedno i rušenja dva UFC rekorda.

“Bio sam točno ispod sata i vidio sam kako ima još pola minute te da je krajnje vrijeme da napravim nešto. Nakon što sam je uhvatio, on se trebao okrenuti u drugu stranu, iskreno ne znam zašto nije. Onda sam stisnuo i čekao da sudac dođe i prekine. Čuo sam kako puca još i prije nego sam stisnuo trbuhom. Onda je preostalo samo iščupati pileće krilo. Namjeravao sam ga ponijeti kući sa sobom”, ispričao je Cerrone, usput dodavši nešto o samoj taktici, ali o tijeku borbe koji ga je zapravo iznenadio:

“Prvi put u karijeri imao sam pravu taktiku, pravi ‘game plan’. Bio je plan ostati miran, držati distancu i pustiti mu da se umori, nakon čega je bio plan završiti ga. Da sam ga napao od početka, vjerojatno bih dobio batina. Jako me iznenadio kada je krenuo na rušenje. Kada je krenuo nisam se previše branio, prepustio sam mu da dođe na mene. Brzo sam se uspio okrenuti, a kada sam bio u bočnoj kontroli, očekivao sam da krene bacati laktove. No, on je samo teško disao. Tada sam odlučio da trebam samo raditi i pustiti da se potpuno potroši, a onda zatvoriti gard. Iskreno, ne znam zašto je to napravio.”

Već prije ove borbe iznio je namjeru o povratku u kategoriju do 70 kilograma, no UFC mu je ponudio ovu borbu koju je na kraju prihvatio. No, velter je sada zatvorena knjiga. Kauboj se vraća u svoju prirodnu diviziju, a tamo itekako dolazi s ambicijama.

“Svakako se vraćam u laku kategoriju i volio bih biti na posljednjem eventu ove godine. Boriti ću se na Fight Passu ako treba, može i prva borba večeri. Idem se tamo vratiti, biti fokusiran kao nikada, trenirati naporno i uzeti taj pojas.”

Prema svemu što je rekao, kao i po izjavi da mu je obitelj ovog puta bila glavna motivacija, dalo bi se zaključiti kako je Cerrone puno toga promijenio, odnosno da je roditeljstvo promijenilo njega. Fokus je svakako drugačiji, no nije se složio s time kako je on nova osoba.

“Ovo nije novi Kauboj, ovo je isti Kauboj koji je tu bio cijelo vrijeme. Samo ima malo drugačije prioritete”, rekao je, a onda se još okrenuo na trenutak kada je u kavez unio svog četveromjesečnog sina. Upravo on je on njega stvorio nabrijanu zvijer kojoj poraz nikako nije bio opcija:

“Dok sam bio u svlačionici pokazali su mi njegovu sliku iz publike i odmah su suze krenule na oči. Bio je to nevjerojatan osjećaj. Nakon toga, što god da je Perry imao, što god da je mogao ponuditi u tom kavezu, ne bi mu bili dovoljno. Što se tiče onoga nakon borbe, ne mogu vjerovati što sam učinio. Baka mi je bila tamo, a ja sam samo tražio da mi daju mog sina. Možda se uistinu mijenjam haha. Ali, bio je to stvarno nevjerojatan osjećaj, prva borba kao otac te što sam na kraju taj trenutak mogao podijeliti sa sinom.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI