Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dominick Reyes: Ja želim biti taj koji će detronizirati Jonesa | Fight Site

Dominick Reyes: Ja želim biti taj koji će detronizirati Jonesa

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.01.2019 11:34h Autor:

St. Preux vs. Reyes

Dominick Reyes trenutno je najzanimljiviji nadolazeći borac UFC-ove poluteške kategorije te borac čija je ambicija doći do titule prvaka. I nada se kako će to biti protiv Jona Jonesa, odnosno da će Jones držati titulu sve dok on ne osigura i zasluži svoju šansu za napad na tron.

29-godišnji Dominick Reyes (10-0, 4-0 UFC) nije okolišao jednom kada je došao do prilike boriti se u UFC-u. 8. lipnja prošle godine dobio je priliku uskočiti u borbu protiv Joachima Christensena, samo dva i pol tjedna prije održavanja iste te je to iskoristio bolje nego što se mogao nadati. Brzoj pobjedi prekidom pridodao je onu nad Jeremyem Kimballom, nakon toga je savladao i Jareda Cannoniera te posljednje Ovincea St. Preuxa, kojeg je kroz tri runde u potpunosti izdominirao. Tako ne treba čuditi da su mu porasle ambicije, posebno jer sigurno drži svoje mjesto u Top 10 poretku ljestvice izazivača kategorije do 93 kilograma.

“Ja želim biti tip koji će detronizirati Jonesa. Važno mi je da on drži titulu kada ja dođem na red, to je moj plan i san već dugo vremena. 2012. godine sam se počeo boriti i Jon Jones je onda bio taj prema kojem su svi gledali. Ja na neki način cijelu karijeru treniram za borbu protiv njega”, rekao je Reyes u razgovoru za MMAJunkie radio.

Onda se osvrnuo da borbu koja Jonu Jonesu slijedi protiv Anthonya Smitha. Reyes nikako ne podcjenjuje izazivača, posebno ako ovaj borbi pristupi na način kakav on smatra pravim za savladati do sada nedodirljivog kralja divizije do 93 kilograma.

“Želim Jonesovu pobjedu, ali mislim da ga Smith može dohvatiti. Opak je to borac, ima ruke kojima može ugroziti svakoga. Ukoliko uđe otvoreno i bez zadrške, mogao bi dohvatiti Jonesa. Kada se ideš boriti protiv njega moraš biti svjestan da u kutu ima majstora strategije te da je Jones tip koji se uvijek pridržava taktike. Prije svega trebaš znati kako bi pobijedio sam sebe, a onda se moraš prilagoditi tome. I onda u borbu moraš ući bez razmišljanja o tome tko je i što je Jon Jones. On je samo čovjek, bori se protiv njega, nemoj da te bude strah. To su stvari koje moraš imati spremne u borbi protiv njega. I ako ga nitko ne pobijediti prije mene, ja ću biti taj koji će to napraviti.”

Reyesa čeka borba protiv Volkana Oezdemira, 16. ožujka u Londonu. Ukoliko dođe do pobjede, nakon te će borbe moći gledati prema Top 5 protivniku, koji bi mu do kraja godine mogao osigurati napad na titulu. Po svemu što je do sada u kavezu prezentirao, Reyes se čini kao tip koji će do toga prije ili kasnije svakako doći. No, teško se može zaključiti ima li on ono što treba za savladati Jona Jonesa. Mnogi su do sada vjerovati, da bi im na kraju “Bones”, uz suradnju sa svojim timom, to uspijevao neutralizirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI