Dominick Cruz žestoko prema novoj zvijezdi: MacKenzie Dern je svjesno varala!

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2018 21:35h Autor:

Dominick Cruz i MacKenzie Dern

Dominick Cruz otvoreno je rekao ono što mnogi misle, ali ne žele se zamjeriti UFC-u i novoj zvijezdi, MacKenzie Dern. On je borkinju optužio da je svjesno i namjerno pala vagu, da bi si osigurala prednost u borbi protiv Amande Cooper.

MacKenzie Dern je u subotu došla do svoje druge pobjede kao UFC borkinja, ali sve što je vodilo do nje bilo je daleko od onoga kako bi to trebalo izgledati. Dern je pala vagu za preko tri kilograma, odnosno gotovo za cijelu kategoriju, a njena protivnica je unatoč tome pristala odraditi nastup. Na kraju je Dern slavila prekidom u prvoj rundi, tako što je protivnicu uzdrmala desnim krošeom, a onda ju je završila na podu. Rijetko tko je spominjao pad na vagi nakon toga, no onda se javio Dominick Cruz, koji nije imao nikako lijepe riječi za borkinju.

“Težina je ogromna prednost u borbi, kategorije postoje s razlogom. Ako si čak tri kilograma preko granice, tu nema nikakvog pokušaja zadovoljavanja kilaže, to je svjesno kreiranje prednost da bi došao do pobjede. Uostalom, pogledajte što je bilo na kraju, koliko je Dern bila tužna što je pala vagu, odnosno što je bila toliko teška? Ne, ona je na kraju s ogromnim osmjehom slavila pobjedu. Ako se mene pita, ona je varala !”, rekao je Cruz, koji kao i mnogi smatra da borci koji padnu vagu, a bore se, barem iz nekog poštovanja, ako ne vlastite sramote, ne bi trebali slaviti pobjede u tim borbama.

Cruz je jedan od onih boraca, ali i analitičara koji nikad nemaju problema reći ono što misle, a ovo je mišljenje koje s njim dijele mnogi drugi, ali ga nisu tako otvoreno rekli. Amanda Cooper na kraju je napravila ono što radi rijetko tko u posljednje vrijeme te je doživjela poraz. Uostalom, teško se sjetiti neke borbe kada je borac koji je pao vagu, ukoliko se borba održala, istu izgubio. To bi svima trebala biti pouka, a Amanda ju je naučila na teži način.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI