Dominick Cruz vraća se početkom iduće godine protiv Johna Linekera

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2018 12:44h Autor:

Dominick Cruz

UFC 233 event nastavlja puniti program sjajnim borbama, gdje bi najnovija među njima trebala ponuditi povratak Dominicka Cruza. Kako javljaju neki relevantni MMA mediji, bivši prvak bantam kategorije trebao bi se sastati s Johnom Linekerom.

Dominick Cruz bez nastupa je još od kraja 2016. godine, kada je dominantno poražen od Codya Garbrandta te je tim putem ostao bez titule koju je početkom iste godine ponovno vratio u svoje vlasništvo. Imao je ugovorenu borbu za kraj prošle godine protiv Jimmiea Rivera, koju je otkazao nakon što je slomio ruku u pripremama te je čak bilo upitno hoće li se više uopće vraćati. Volja ovog 33-godišnjaka ipak je jaka i u siječnju će krenuti u novi lov prema naslovu prvaka. Pokušati će po treći put postati UFC prvak bantam kategorije, no prije borbe za titulu će morati na jedan vrlo ozbiljan ispit.

Kako prenosi uvijek relevantni brazilski Combate, Cruz bi se trebao boriti protiv Johna Linekera, jednog od najbržih udarača u svijetu slobodne borbe. Otkako je pristupio bantam kategoriji, Lineker je slavio u šest od sedam nastupa te je bolji od njega bio tek prvak T.J. Dillashaw. Ukoliko bi savladao Cruza, Lineker bi imao sve potrebne reference za napad na titulu prvaka, kojem je bio blizu još dok je nastupao u muha kategoriji, no zbog problema sa skidanjem kilograma bio je prisiljen na odlazak u bantam, gdje mu ide možda još i bolje.

Cruz je u dosadašnjoj karijeri upisao 22 pobjede i dva poraza te je jedan od najkompletnijih boraca u povijesti sporta. Njegov način kretanja napravio je pravu revoluciju, a isti su dodatno usavršila druga dva UFC bantam prvaka, Dillashaw i Cody Garbrandt. Posljednjih godina profilirao se kao MMA analitirač i UFC komentarom, a na poziciji pokraj kaveza ide mu jednako dobro kao i unutar njega.

UFC 233 održava se u Anaheimu 26. siječnja, a nakon ugovaranje ove borbe će posebno zanimljivo biti ukoliko se obistini ono o čemu se već glasno prije, a to je da će isti predvoditi borba za bantam titulu između Dillashawa i Henrya Cejuda. Za isti event najavljen je i debi nastup Bena Askrena, no to još ništa nije službeno, kao uostalom niti ova borba. No, Combate gotovo nikada ne griješi i vrlo često je prvi po pitanju najava ovakvih borbi pa je na nama da vjerujemo i samo čekamo službenu potvrdu borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI