Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dominick Cruz: Uzeo je stranicu iz moje knjige i savladao me onim što se tamo nalazi | Fight Site

Dominick Cruz: Uzeo je stranicu iz moje knjige i savladao me onim što se tamo nalazi

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.12.2016 19:22h Autor:

Dominick Cruz

Nakon neočekivanog poraza od Codya Garbrandta, Dominick Cruz je ipak bio raspoložen za odgovoriti na sva pitanja medija. Za prvi poraz u posljednjih deset godina krivi samo sebe te kaže kako je Garbrandt bolje radio ono što je potrebno za pobjedu u ovakvoj borbi.

Dominick Cruz je doživio drugi poraz u svojoj karijeri i prvi nakon čak deset godina. Cody Garbrandt bio je bolji borac od njega te mu je preoteo pojas prvaka UFC-ove bantam kategorije. Cruz se nakon borbe pojavio na press konferenciji vrlo staložen te je stajao na nogama tijekom odgovaranja na sva pitanja. Jedno od glavnih bilo je da prokomentira poraz:

“Porazi su dio života, ako nemaš poraza, to je znak da ne odrastaš. Bio sam zdrav i spreman, ovo sam bio 100% ja. Jednostavno me je par puta dohvatio i pogodio, što mogu drugo reći na to? Trebam pogledati ponovno borbu i onda ću znati više. Nisam razočaran svojim nastupom, no pošteno sam poražen i prihvatiti ću poraz kao muškarac. Dobra stvar u ovom porazu je što ću sada napokon vidjeti tko je uistinu uz mene i tko mi uistinu daje podršku u svakom trenutku. Ja sam i dalje sretan čovjek i zahvalan sam na ovome što imam i što se mogu baviti ovime čime se bavim. Gubiti je najgori osjećaj na svijetu, no nije ništa što ne mogu podnijeti.”

Zanimljivo je čuti razmišljanje da li ga je protivnik iznenadio stilom kojim se borio, odnosno misli li da nije dobro osmislio svoju taktiku.

“Radio je sve što sam očekivao, uzvraćao sam mu onako kako sam planirao, uživao sam u svakoj sekundi ove borbe. Znao sam da će biti dobar i on je znao da ću ja biti dobar. Viđali smo već ranije kako najbolji na svijetu gube i kako se vraćaju te ponovno osvajaju pojas. On me danas pobijedio za par inča i to je to. Dugo je meta bila na mojim leđima, sada je vrijeme da nekoga ja hvatam.”

Ipak, ključ poraza vidi u jednoj činjenici. U tome da je Codyeva taktika bila jako dobro prilagođena onome gdje je Cruz najbolji. Zapravo, smatra kako je preuzeo njegovu igru da bi ga savladao, i u tome je uspio.

“Kontrolirao je distancu, a ja sam mu to dozvolio. Radio je to bolje od mene. Nije puno hodao naprijed, nego je vjerovao u svoju snagu i čekao me. Ja sam slao dosta udaraca u prazno, čime sam dozvolio njemu da pogađa svoje udarce. Ovo je bila njegova večer, ne mislim da sam star, ne mislim da sam usporio, on je jednostavno danas bio bolji u onome što je bilo potrebno za pobijediti u ovoj borbi. On je danas uzeo stranicu iz moje knjige i savladao me na taj način, iskoristio je ono što se tamo nalazi. I dalje mislim kako nije baš najpametnija osoba na svijetu, no ovaj se momak zna boriti.”

Cruz je uistinu prihvatio poraz kao prvak. Uostalom, to je najbolji način za sabrati dojmove i krenuti što prije vratiti ono što mu je pripadalo. Ovime sigurno nismo vidjeli sve od Dominicka Cruza, uostalom on je još uvijek relativno mlad borac koji nije primio puno štete u borbama kroz svoju karijeru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI