Dominick Cruz šesti borac u povijesti koji je dva puta osvajao naslov u istoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2016 21:35h Autor:

Dominick Cruz

Do jučer je samo pet boraca osvajalo naslov UFC-ovog prvaka u određenoj kategoriji, nakon što su ga jednom ranije izgubili. Dominick Cruz postao je šesti.

Prije njega su to uspijevali Cain Velasquez, Georges St-Pierre, Matt Hughes, Randy Couture i Tim Sylvia. No, za raziku od Cruza, većina njih su svoje pojaseve izgubili u borbi, da bi ih nakon toga na isti način i vratili. Jedino je Randy Couture imao sličnu situaciju.

Naime, “The Natural je najuspješniji UFC prvak u povijesti po tom podatku, budući da je tri puta bio teškaški te dva puta prvak u poluteškoj kategoriji. Svoj prvi teškaški pojas je napustio, da bi ga nakon toga vratio, izgubio, pa još jednom vratio. Naslov u poluteškoj kategoriji je izgubio odmah u prvoj obrani od Vitora Belforta, no i njemu se revanširao iste godine. Priliku po treći puta postati UFC prvak za tri će tjedna imati Cain Velasquez, koji bi tako postao treći u povijesti s tim postignućem.

Hughes je pojas gubio od BJ Penna, a drugi put od Georgesa St-Pierrea, Sylviu su zaustavljali Frank Mir i Randy Couture, dok je GSP iznenađujuće gubio od Matta Serra, pa mu se odmah revanširao. Zanimljivo je to postignuće, no gledajući koliko UFC u posljednje vrijeme dogovara instant revanša, ovaj bi se broj uskoro mogao povećati.

Da ne bude da je samo Cruz upisao postignuće, vrlo je zanimljivo ono što je postigao Dillashaw. Naime, on je postao prvi borac u UFC povijesti koji je čak pet borbi za redom završio s preko 100 pogođenih značajnih udaraca. Nažalost po njega, ovog puta mu to nije bilo dovoljno da ostvari pobjedu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI