Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dominick Cruz: Prisilili su me da se borim protiv Jimmiea Rivere, borca za kojeg nitko ne zna | Fight Site

Dominick Cruz: Prisilili su me da se borim protiv Jimmiea Rivere, borca za kojeg nitko ne zna

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.10.2017 16:15h Autor:

Dominick Cruz

Dominick Cruz ima datum svoje iduće borbe, kao i ime protivnika. Na posljednjem ovogodišnjem UFC eventu će se boriti protiv Jimmiea Rivere, iako nije imao takve namjere. No, UFC mu je naredio da se mora jednom boriti prije prilike da vrati titulu prvaka u svoje vlasništvo.

Cruz je bio uvjeren kako će biti idući borac koji će napasti titulu UFC prvaka bantam kategorije, za koju se idućeg mjeseca bore prvak Cody Garbrandt i TJ Dillashaw. No, situacija u talentom pretrpanoj kategoriji je takva da će se Cruz ipak jednom morati boriti prije toga, što zapravo itekako ima smisla i pošteno je sa sportske strane. No, on ne gleda na to na taj način. Smatra kako je zaslužio odmah pokušati vratiti titulu, ali on nije taj koji može birati hoće li to tako biti.

“Kada sve svedemo na onako kako je, ja nisam kralj bantam divizije. Cody Garbrandt također nije kralj divizije. Sean Shelby je i on donosi odluke tko će se boriti protiv koga. Stavio je pred mene ultimatum, rekao je da se moram boriti protiv Jimmiea Rivere ili će upariti njega s Raphaelom Assuncaom i pobjednik te borbe će postati izazivač. Ja bih u tom slučaju dobio poraženog iz borbe Codya i TJ-a. Sean Shelby je taj koji donosi odluke i ja ga moram slušati. Nikad u cijeloj karijeri nisam sam birao neku borbu niti sam rekao da nešto nije u redu. Volim se boriti, želim se boriti i nije moje da prigovaram. Uostalom, kada sam počeo s ovim, ja sam plaćao da bih se borio. Važno je kako mi ova borba osigurava napad na titulu”, objasnio je Cruz situaciju.

Ipak, s izborom protivnika i njegovim rezimeom nije impresioniran. To ne znači da ne smatra ovu borbu pravim izazovom, nego je prokomentirao s marketinške strane. Smatra kako je po tom pitanju mogao dobiti boljeg protivnika, onoga čija će reputacija odgovarati njegovoj barem približno.

“Tip se zna boriti, niti u jednom trenutku nisam rekao išta suprotno. Problem je što nitko ne zna tko je Jimmie Rivera. Pogledajte koliko ljudi zna tko sam ja, tko je Cody i tko je TJ, a tko je on. Ja sam uložio jako puno toga u izgrađivanje borbi protiv TJ-a i Codyja, a sada sam dobio protivnika za koga nitko ne zna. Jimmie je imao sjajne borbe i odlične nastupe, no očekivalo se kako ću dobiti protivnika uz kojeg je lakše promovirati borbu. Jimmie se također šokirao što sam prihvatio borbu, jer i on smatra kako bih trebao biti idući na redu. Zapravo, mislim kako je to stav svih na svijetu. Nemam ništa protiv borbe protiv njega, jer sam već rekao kako je u pitanju šampionski materijal borca, s razlogom je Top 3 u diviziji. No, nema ništa što već ne znam o njemu i sjajno ću se pripremiti. Kao što kažem, možda ovo nije najbolja odluka ili borba s poslovne strane, no Dominick Cruz se voli boriti i dolazi pobijediti.”

UFC 219 održava se 30. prosinca u Las Vegasu, a za sada su potvrđene tri borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI