Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dominick Cruz: Dok se nisam vratio, bantam divizija bila je potpuno nebitna | Fight Site

Dominick Cruz: Dok se nisam vratio, bantam divizija bila je potpuno nebitna

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.04.2016 19:56h Autor:

Dominick Cruz

UFC-ov prvak bantam kategorije uistinu uživa u privilegiji koju si je ponovno izborio, a to je ta da je on nositelj pojasa najboljeg borca do 61.5 kilogram težine. Najnovija izjava kojom je dospio u prvi plan je ta da do njegovog povratka nitko nije ni obraćao pažnju na tu diviziju.

Cruz se vratio početkom ove godine, kad je savladao TJ Dillashawa te je tako vratio pojas u svoje vlasništvo, a on mu je bio oduzet zbog neaktivnosti. Iako je trenutno situacija u bantamu nikad zanimljivija, uz mnoštvo mladih boraca koji traže svoje mjesto pod suncem, prvak smatra kako je upravo on ponovno vratio zanimanje za nju.

“Da vam kažem nešto, dok ja nisam bio aktivan i dok nisam imao pojas, nitko nije pričao o bantam diviziju. Nitko nije znao nabrojati najboljih pet boraca, a kamoli nešto više. Pa su onda radili revanše s Renanom Baraom i slične stvari. Radili su revanše jer nisu imali ništa drugo, ništa što bi mogli prodati i što bi moglo zanimati ljude”, rekao je.

Nije se dugo trebalo čekati na odgovor njegove najveće nemeze, jedinog borca koji ga je savladao te ujedno i njegovog idućeg protivnika, Urijaha Fabera. On je na istu temu rekao:

“On nije bio prisutan dvije godine, onda je odradio jednu borbu, pa ga ponovno nije bilo dvije godine. Teško je održati diviziju kada imaš borce koji sjede i čekaju. Dkok njega nije bilo, ja sam se morao boriti protiv nekih boraca s kojima se on nikad nije susreo.”

Faber je uistinu bio jedan od aktivnijih UFC boraca posljednjih godina. Od njihove posljednje borbe on je tako nastupio 11 puta, dok je Cruz upisao tek spomenuta dva nastupa. Idući će im biti zajedno u kavezu, 4. lipnja na UFC 199, kad će Cruz braniti pojas upravo protiv Fabera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI