Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dolloway žestoko kritizirao Herba Deana: “Nije me zaštitio, a ja sam bio gotov!” | Fight Site

Dolloway žestoko kritizirao Herba Deana: “Nije me zaštitio, a ja sam bio gotov!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.09.2018 12:45h Autor:

CB Dollaway i Murtazaliev2

Baš na dan kada je Herb Dean imenovan sucem koji će dijeliti pravdu u Octagonu tijekom dvoboja između Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova na UFC-u 229, o njegovom suđenju je mnogo toga u javnosti izrekao jedan drugi UFC-ovac – CB Dollaway.

Veteran Octagona je poražen prije nekoliko dana na FN priredbi u Moskvi od Rusa Khalida Murtazalieva. Skandal je izbio radi zakašnjele reakcije Herba Deana koji je dopustio da Rus doslovno “izmasakrira” Dollowaya u trenucima kada je bilo sasvim jasno da Amerikanac ne može nastaviti meč. Po slobodnoj procjeni Dolloway je primio petnaestak udaraca koji uopće nisu bili potrebni!

U razgovoru za MMAFighting, Dolloway je otkrio svoje dojmove…

“Bio sam i na drugoj strani, kada su meč prekinuli prerano. Ali sada kada sam osjetio i ovu stranu, to je… Teško je biti sudac, oni ti uvijek žele dati priliku, ali u isto vrijeme, njegov posao je zaštiti nas borce”, rekao je Dollaway i dodao:

“Ne znam što se događalo, ali imao sam osjećaj da uopće nisam bio zaštićen. On nije prekinuo meč. Ikada. Govorio mi je da se dignem sa stolice, a ja u tom trenutku više nisam htio nastaviti. Gledajte, gotov sam bio! Dosta mi je bilo! Bio sam u nokdaunu.”

Dolloway tvrdi da se i sam u svojoj glavi predao te je samo čekao prekid dvoboja i završetak kazne koju je trpio bez razloga.

“Nisam htio više dobivati batine u tom trenutku. To se otprilike u tom trenutku događalo u mojoj glavi. Razumijem da je posao suca zahtjevan, svi pravimo greške, ali nije baš ugodno kada ih osjetiš na svojoj koži.”

“Govorio mi je da ustanem sa stolice, ali u tom trenutku ja to nisam mogao učiniti. Kada borac kaže da je gotov, mislim da je to to. Pa vidjeli ste reakciju publike, reakciju u MMA zajednici, svi su vidjeli da sam rekao da sam gotov. A on je u tom trenutku govorio da se ustanem. Ne znam zašto. Hvala bogu što sam shvatio da je bilo dosta ili bi šteta mogla biti još gora”, opisuje Dolloway.

Na kraju razgovora Dolloway je još jednom ponovio kako razumije i težinu Deanovog posla s obzirom da su suci često pod kritikom kada prekidaju meč prerano.

“Pitanje je samo kada prekinuti… Žele ti dati šansu da se vratiš, da pokušaš izdržati do kraja runde. Ali tu je kvaka. Ako prekinu prerano, nije dobro. Ako prekinu prekasno, opet nije dobro. Nije to nimalo lagan posao, ali je to njegov jebeni posao. Ja sam borac, on je sudac. Ovo nije igra. Ovo je opasan posao. Nažalost, osjetio sam koliko je opasan”, zaključuje UFC veteran.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI