Dolloway se osvrnuo na kontroverzni meč s Lombardom: Nije bilo slučajno, on je prljav borac (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.03.2018 11:51h Autor:

Screenshot

I dalje se ne stišavaju reakcije oko vjerojatno najkontroverznijeg meča na proteklom UFC-u 222, koji smo pratili iz Las Vegasa. Tu mislimo na dvoboj između CB Dollawaya i Hectora Lombarda koji je završio diskvalifikacijom potonjeg borca na samom kraju prve runde.

Podsjećamo, točno sa sudačkom sirenom Dolloway je bacio jedan udarac nogom, a Lombard je vratio s klasičnom “1,2” ručnom kontrom. I dok je prvi udarac bačen netom poslije sirene, drugi je bio debelo ilegalan. No, u prilog Lombardu ide činjenica da sudac prema pravilima nije ušao između boraca i tako označio kraj runde. Osim toga, sličnih primjera u elitnoj promociji je bilo zaista pregršt i nitko do sada nije diskvalificiran osim njega.

Mišljenja su i dalje podijeljena; neki su na strani odluke sudaca, a neki vjeruju da je Lombard oštećen. Stoga bi možda najbolja odluka bila da se dvoboj ponovi. Prva runda je bila sjajna, a nastavak bi sigurno bio još bolji pa nema razloga zašto se stvari ne bi “raščistile do kraja”.

Bivši Bellatorov prvak je odmah nakon meča zatražio revanš što je i razumljivo jer bi vrlo vjerojatno inače dobio otkaz u elitnoj promociji nakon 5 poraza u nizu i 6 mečeva bez pobjede. Dolloway je u utorak izazov prihvatio iako i dalje vjeruje da su udarci bili namjerni, a ne refleksni.

“Prvi udarac je možda bio nekakva reakcija, ali drugi, vjerujte mi, je bio namjeran. Čuo sam već ranije od mnogih boraca da je Lombard prljav protivnik. Ne vjerujem da je to bilo slučajno, smatram da je on jednostavno takav”, izjavio je Dolloway te je dodao:

“Što se tiče budućnosti i eventualnog meča između mene i Lombarda, vidjet ću što UFC želi. Čuo sam da će mu možda dati otkaz, možda će ga zadržati. Što god odluče, oni su ti čija je odluka konačna. Ali ako žele novi meč, ja sam otvoren i prema tome.”

VIDEO: Zašto je Lombard diskvalificiran u meču protiv Dollowaya?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI