Dollaway: Pobijedit ću Machidu, a onda samo borba za pojas dolazi u obzir

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2014 20:19h Autor:

CB Dollaway

Američki borac CB Dollaway dolazi u Brazil samo s jednim ciljem, savladati Lyota Machidu. Već zna i koji mu je korak nakon toga. Borba za naslov i ne pristaje na nikakve kompromise.

CB Dollaway (15-5, 9-5 u UFC-u) veliki je autsajder u borbi protiv Lyota Machide, no bio je već dva puta ranije, također u Brazilu protiv talentiranih brazilskih boraca te je oba savladao. Teško će mu biti protiv Machide, vjerojatno najteže u karijeri, no Amerikanac kaže da je upravo to ono što je htio:

"Upravo to je ono što sam želio. Htio sam borbi na pet rundi, htio sam protivnika koji bi me mogao odvesti do borbe za titulu. Prošao sam kroz puno ozljeda, znam koliko se teško vratiti i mislim da je sad moje vrijeme i da nemam što čekati. Osjećam se najbolje u karijeri. Vrijeme je za korak prema naslovu, a pobjeda protiv Machide mogla bi me odvesti upravo tamo", rekao je CB u razgovoru za Fox Sports.

Dollaway je prije svega sjajan hrvač, no protiv Cesara Ferreire je pokazao da zna udariti. Šest od svojih 15 pobjeda ostvario je nokautom, no dva puta je bio i nokautiran. Sigurno je da se mora čuvati Machidinih udaraca, no vjeruje kako zna što treba:

"Lyoto je vrlo pametan borac. Mislim kako će se puno kretati i čekati na jedan udarac. Strpljiv je, a ovo je borba na pet rundi. Naučio sam puno iz borbe mog timskog kolege Ryana Badera i Machide. Meni odgovara što je ovo borba u pet rundi te također vjerujem da imam vremena za napraviti ono što sam isplanirao."

Nakon ove borbe planira napasti naslov. Štoviše, misli kako nijedna druga opcija, ukoliko savlada Machidu, ne dolazi u obzir. Ipak, nije to lako ostvarivo, jer teško se može reći da je CB popularan borac. Štoviše, na press konferenciji "The Time is now", jedini je kojem nije postavljeno niti jedno novinarsko pitanje. Ipak, on ne odustaje od svojih planova:

"Smatram da sam pobijedio u svojih posljednjih pet borbi. Borba s Timom Boetschom je bile neizvjesna, no mislim kako je odluka kontroverzna. No, on je tad bio Top 10 borac, a nakon njega sam savladao Cesara Ferreiru i Francisa Carmonta. Ako savladam Machidu, želim borbu za naslov, mislim kako sam to zaslužio. Ne zanima me niti jedan drugi protivnik ili borba za izazivača. Idem po pojas!"

Dollaway je u karijeri, između ostalog, slavio i protiv Gorana Reljića, a u UFC je došao preko sedme sezone Ultimate Fightera. 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI