Dolce: Razočaran sam i žao mi je što Sonnenova karijera ovako završava

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2014 21:02h Autor:

Mike Dolce i Chael Sonnen

Nakon još jednog pada Chaela Sonnena na doping testu, njegov savjetnik za prehranu, trener i prijatelj, Mike Dolce, izrazio je razočaranje u Sonnena te žaljenje zbog načina na koji završava karijera njegovog prijatelja.

Da nije bilo Chaela Sonnena, pitanje je da li bi i Mike Dolce bio ono što je danas, tj. najpoznatiji svjetski stručnjak za dijetu boraca. Sonnen ga je, na neki način, prvi bacio pred svijetla reflektora te mu je broj klijenata nakon toga izuzetno porastao. Sad je Sonnen dva puta u kratkom vremenu pao na doping testu, a Dolce je naravno razočaran.

"Chael je moj prijatelj, volim ga i uvijek ću ga u svemu podržavati. No, moram priznati da sam razočaran, kako u Chaela, tako i u način na koji će završiti njegova karijera. Mislim kako je Chael jedan od najboljih sportaša s kojima sam radio, vidio sam kako radi nevjerojatne stvari. Imam osjećaj kako u njemu ima snage i kvalitete za još nekoliko vrhunskih borbi i stvarno nije lijepo vidjeti da je sve završilo ovako", rekao je Dolce.

Dolce tvrdi kako je znao da Sonnen nešto uzima, no nije znao što: "Znao sam da radi s doktorima, rekao je i da komisija zna, no nisam znao što uzima. Ja sam nutricionist i ja radim svoj dio posla, ja sam na neki način trener stila života. Ono što borci, koji rade sa mnom, rade s doktorima, to se mene ne tiče i nisam se nikad želio baviti time."

No, ne podržava Sonenovo uzimanje sredstava zbog kojih nije prošao doping kontrolu: "Postoje razlozi zašto uzimati te stvari, no u mladom i zdravom tijelu, ti razlozi su jako slabi. Naravno, ne mogu govoriti o tome dok ne znam svaki slučaj ili dok nisam upoznat s medicinskim razlozima, no oni su uistinu rijetki i vjerujem da su to iznimke", nastavio je.

Mike Dolce trenutno radi sa gotovo svim najboljim svjetskim borcima, koji za svoje borbe skidaju veliki broj kilograma. Posljednji zanimljiv slučaj je onaj sa Johnnyem Hendricksom, koji je od vaganje do borbe s Robbiem Lawlerom, vratio preko deset kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI