Dolce objasnio probleme na vaganju i dodao: Johnny je par sati nakon borbe vratio skoro 11 kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.03.2014 16:54h Autor:

Johnny Hendricks

Velike probleme jučer je na vaganju imao Johnny Hendricks, a razloge za njih pokušao je objasniti Mike Dolce, stručnjak za dijete i 'weight cut' koji je Hendricksa pripremao za vaganje. Dolce je dodao i da je Hendricks par sati nakon borbe vratio već preko 11 kilograma te da s njim sve u redu.

Isprike su rijetka kad dovoljne da bi se nešto ispravilo, no ovog puta nije bilo potrebno ispravljati, budući da je Johnny Hendricks u dodatnom vremenu uspio zadovoljiti potrebnu težinu. No, Mike Dolce je ipak odlučio objasniti što on smatra glavnim problemom neuspjeha na prvom vaganju.

"Odlazili smo u jednu lokalnu dvoranu raditi rezanje kilograma uz vruću kupku. Između ostalog i prošlo noć", rekao je Dolce, a nakon toga je nastavio: "Nažalost, Johnnyeva vaga koju je ostavio u dvorani se pokvarila, vjerojatno iz razloga što su neki lokalci skakali po njoj i odmah smo dobili dojam da ne pokazuje dobru težinu."

Nakon toga je nastavio o danu prije vaganja: "U četvrtak navečer Hendricks je bio na 174 funte te je Johnny, koji tu istu vagu nosi svuda po svijetu, rekao da je dan ranije vaga bila u savršenom stanju. U jednom trenutku spustili smo na 171.8 i otišli u kupku gdje smo trebali skinuti još 0.6. Johnny se dobro znojio, sve je izgledalo dobro, a onda je došao na vagu i ona je pokazala 172 i zaključili smo da se vaga pokvarila."

Dolce je također dodao i da je termin službenog vaganja bio odgođen, pa su morali napraviti promjene u rasporedu, na kraju je došlo i to službeno vaganje na red. "Znali smo da će biti gusto, no vjerovali smo da će Johnny imati težinu. Iz mog kuta gledanja izgledalo je kao 170.5, no kada je službenik rekao 171.5 i ja sam se iznenadio. No, ni trenutka nisam sumnjao da ćemo na kraju ipak uspjeti", objasnio je Mike.

No, nekoliko sati nakon vaganja Dolce je u razgovoru za jedan portal dodao jednu zanimljivu stvar, Hendricksovo stanje objasnio je: "Johnny je trenutno na 195 funti i osjeća se sjajno te upravo ide na odrezak." Dakle, Hendricks je u par sati nakon vaganja dobio 11.3 kg nazad na svoju težinu. Čini se da je Mike Dolce ponovno uspio, no koliko je to zdravo i kako utječe na organizam borca, tu teoriju ćemo prepustiti medicinskim stručnjacima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI