Dolce: Ako sam Rampageu mogao skinuti 18 kila, onda mogu isto napraviti i s Nelsonom

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.03.2012 08:49h Autor:

Photo by Ester Lin (MMAFighting.com)

Iako ga mnogi znaju samo po njegovom dijetalnom programu i kvalitetama stručnjaka za prehranu, Mike Dolce je bio natjecatelj 7. sezone The Ultimate Fightera.

Danas je njegova borilačka kvaliteta u drugom planu, a on se brine za prehranu najboljih svjetskih boraca poput Chaela Sonnena, Vitora Belforta, Thiaga Alvesa i mnogih drugih.

Dolce se posebno proslavio dijetalnim programima kojima borci skidaju velik broj kilograma, a zadržavaju snagu i izdržljivost koji su presudni u MMA borbama. U posljednjem intervjuu je ustvrdio kako bi se Roy Nelson njegovom prehranom vrlo lako spustio u polutešku kategoriju, a kao primjer je naveo Quintona Rampagea Jacksona.

“Ne želim tvrditi 100 posto, no kada sam radio s Rampageom, on je započeo svoj kam sa 115 kilograma. Bez ikakvih problema je stigao na 93. Quinton je niži od Royja, a Roy je u najgorem slučaju imao 118 kilograma. Stoga, ako je Jacksona uspio spustiti kilažu, a on je vrlo vjerojatno imao puno više mišićne mase od Nelsona, onda mogu sa sigurnošću reći da bi Roy također uspio bez problema doći do 93 kilograma”, zaključuje Dolce.

Kada se govori o rekorderima Dolce se uvijek rado prisjeti primjera Duanea Bang Ludwiga koji je pod njegovom paskom izgubio 18 kilograma u dva tjedna uoči dvoboja protiv Jima Millera u siječnju 2010. No, poznati nutricionist naglašava da je bilo i slučajeva kada su borci gubili i do 30 kilograma tijekom 8 tjedana priprema. Ipak naglašava da je zdravlje najbitnije…

Nelsona uskoro čeka dvoboj protiv Antonija “Big Foot” Silve na UFC-u 146 u Las Vegasu. UFC-ov “debeljko” i dalje odbija prelazak u polutešku kategoriju iako je u posljednje vrijeme ipak smanjio svoju kilažu i nabio nešto mišića.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI