Dokument koji potvrđuje da je Kevin Lee varao prije UFC-a 216 (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2017 11:12h Autor:

Kevin Lee

Iako se UFC više ne oglašava oko skandala koji je potresao UFC 216, točnije meč između Kevina Leeja i Tonyja Fergusona, američki mediji ne prestaju pisati o nelogičnostima koje su prethodile tom “main eventu”.

Podsjećamo, Lee se borio s “groznim” slučajem infekcije stafilokokom, koja je bila u takvom uznapredovanom stadiju, da je bila vidljiva golim okom. Čim je Lee stupio u kavez, UFC-ovi komentatori Joe Rogan i Daniel Cormier su ustvrdili da je Lee bolestan radi kvrge na lijevoj strani prsa te da se radi o opasnoj infekciji zbog koje ne bi trebao biti u Octagonu.

No, UFC je poznat po tome da znaju kako isforsirati neki meč, ukoliko se radi o potencijalno velikom financijsom gubitku za njihovu kompaniju. Tada im je zdravlje boraca na drugom ili čak trećem mjestu. Meč Lee vs. Ferguson je bio najzanimljiviji dvoboj na čitavom popisu borbi, a s odustajanjem Lewisa u posljednji trenutak, otpadanje borca iz “main eventa” bi bila prava katastrofa.

Stoga su očito zažmirili na zdravstvene probleme Kevina Leeja. Ali nije samo UFC zažmirio, očito je i kako je Atletska Komisija gledala “u drugom smijeru” dok su pregledavali ovog borca jer je infekcija bila sasvim jasno vidljiva golim okom.

Borilačka javnost se ovih dana pita: Kako je moguće da su dopustili borcu koji je “gotovo preminuo” skidajući kile samo dan ranije upravo radi te infekcije, da nastupi u možda i najopasnijem sportu na svijetu?

Pa tako nekoliko američkih medija donosi dokument ili bolje je reći upitnik, koji svaki borac mora ispuniti i potpisati prije ulaska u borilište. U njemu, među ostalim, potvrđuje i svoje zdravstveno stanje.

Lee je očito varao i lagao jer je potpisom potvrdio da je zdrav i da nema  apsolutno nikakvih zdravstvenih problema. Hoće li za njega biti nekih konzekvenci? Vjerojatno ne jer je čitavu stvar odradio u suradnji sa svojim poslodavcem i Komisijom…

UFC-ov borac je upitnik ispunio 6. listopada te je pritom potpisom jamčio istinitost dokumenta. Ispod je potpisan i liječnik koji je pregledao Leeja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI