“Doktor MMA-a” Rani Yahya izveo novo remek djelo, JoJo Calderwood prvi submission u karijeri (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.08.2018 19:56h Autor:

Joanne Calderwood vs. Kalindra Faria

Među prvim uvodnim borbama UFC Fight Night 135 eventa dogodile su se dvije borbe koje su donijele dva krasna poteza kojima su protivnici prisiljeni na predaju. Autori istih bili su Rani Yahya i Joanne Calderwood.

Rani Yahya jedan je od najpodcjenjenijih boraca na cijelom UFC rosteru. Ovaj fantastični Brazilac, koji nastupa u bantam kategoriji, u borbu je ušao s UFC skorom 10-3 i sa šest pobjeda u zadnjih sedam nastupa, otkako se vratio u bantam. Unatoč tome, ovaj fenomenalni grappler nije do sada bio rangiran u kategoriji. Na eventu u Lincolnu nastupao je u prvoj borbi, gdje ga je čekao duel protiv Lukea Sandersa.

Yahya je borbu riješio nakon samo minutu i pol. Agresivno je napao, time je došao do prilike da spusti borbu u parter, a kada je došao do noge svog protivnika, više mu nije bilo spasa. Radio je Yahya otprilike minutu na toj završnici, no to na koji način je radio bi trebao biti primjer toga kako u MMA borbi napada jiu-jitsu velemajstor. Kada je zahvat postao dovoljno čvrst, Sanders nije niti tapkao, samo je viknuo da stane i sve je bilo gotovo. Za Yahyu je ovo 26. pobjeda u profesionalnoj karijeri, od toga jubilarna 20. prisiljavanjem na predaju. 11 puta slavio je u UFC-u, od toga šest puta prekidom preko četiri različite tehnike. Unatoč što ih je zaslužio nekoliko, niti jednom nije dobio niti bonus, što samo dodatno dodaje reference na tvrdnju kako je riječ o najpodcjenjenijem borcu na cijelom rosteru. Nadamo se kako će sada barem naći svoje mjesto u Top 15 svoje kategorije, jer je uistinu riječ o velemajstoru.

Pobjedu prisiljavanjem na predaju, i to prvim u svojoj MMA karijeri, ostvarila je Joanne Calderwood. Škotska borkinja, inače najveća MMA zvijezda u svojoj domovini, brzo se protiv Kalindre Farie našla na leđima. Ipak, zadržala je koncentraciju te je radila na poziciju, svjesno primajući udarce. Na kraju je uspjela doći do trokuta, iz kojeg je izvukla polugu na ruci samo tri sekunde prije kraja runde. JoJo je tako pokazala kako ima što ponuditi u svojoj prirodnoj kategoriji, odnosno vjerojatno će se naći na rankingu muha kategorije, odakle ima tendenciju napretka prema vrhu iste.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI