Doktor Barryju sugerira godinu dana pauze za oporavak mozga

UFC 10.05.2012 07:35h Autor:

Pat Barry

Simpatični Pat Barry je proteklog vikenda na UFC on FOX 3 priredbi još jednom pretrpio prilično težak nokaut. Za to je zaslužan Lavar Johnson, a novim porazom prekidom HD-ov score u posljednjih šest dvoboja je zaista poražavajući i iznos 2-4. No, više od toga brinu dva teška nokauta, onaj protiv Konga i sada protiv Johnsona.

Doktor Johnny Benjamin je u svojoj kolumni za MMAJunkie sugerirao Barryju jednogodišnju pauzu. Razlog su upravo nokauti i teške posljedice koje je bi mogle imati na njegov mozak.

“Smatram da bi borci koji su preživjeli teške nokaute zbog količine traume trebali uzeti jednogodišnju pauzu. Savršen primjer je Pat Barry, koji je umanje od godinu dana pretrpio dva spektakularna nokauta.

Ta bi pauza omogućila mozgu da se rekuperira i da zacijele rane koje su posljedica i manjih udaraca na svakom MMA treningu.

Jasno mi je da borci žele u kavez ući što prije, no ako ćeš opet pružiti lošu predstavu i ako ćeš zadobiti novi nokaut, gdje je svrha? Kome treba još jedan poraz?”, objašnjava doktor Johnson.

UFC se za sada nije oglasio povodom još jednog poraza Pata Barryja. Ne zna se je li njegova budućnost u američkoj organizaciji ugrožena ili će HD i dalje ostati dio UFC-a. S obzirom na simpatije koje uživa od strane čelnika promocije, za vjerovati je da ćemo Barryja ponovno gledati u akciji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI