Dogovorena borbe Jessice Andrade i Karoline Kowalkiewicz

UFC 04.12.2017 19:24h Autor:

Karolina Kowalkiewicz

Ugovorena je borba iz vrha UFC-ove ženske slamka divizije između dvije bivše izazivačice. Jessica Andrade i Karolina Kowalkiewicz tražiti će novu priliku kroz međusobnu borbu, 24. veljače u Orlandu.

Ovo je možda malo razočaranje za navijače Jessice Andrade, koji su vjerovali kako bi joj uvjerljiva pobjeda nad Claudiom Gadelhom mogla biti dovoljna za napad na titulu. No, UFC ima drugačija planove za Rose Namajunas, koja će tako čekati Joannu Jedrzejzyk ili će joj UFC ugovoriti neku drugu djevojku.

Tako će se u Orlandu održati borba čija će pobjednica legitimno moći zatražiti svoj drugi napad na titulu prvakinje. No, to će biti puno teže za ostvariti Poljakinji, koja će u ovu borbu ući kao autsajder. Za to su zaslužni ne toliko uvjerljivi posljednji nastupi. U napadu na titulu je imala svojih trenutaka, no na kraju je izgubila uvjerljivom sudačkom odlukom, da bi nakon toga bila ekspresno demolirana od strane Claudie Gadelhe, u lipnju ove godine. Vratila se na Fight Nightu u Gdansku pobjedom nad Jodie Esquibel, no nastup je bio daleko od onakvog kakav bi trebao biti da potvrdiš svoje mjesto u vrhu. Ono što joj ide u prilog svakako je podatak da nosi pobjedu nad trenutnom prvakinjom, Rose Namajunas, koju je savladala u srpnju prošle godine. Tada je to bila borba za prvu izazivačicu.

Što se tiče Andrade, ona je ovu godinu otvorila također uvjerljivim porazom od Jedrzejczyk, koja ju je boksački demolirala kroz pet rundi, iako su mnogi Andrade smatrali favoritkinjom prije borbe. Ipak, svoju kvalitetu potvrdila je apsolutnim demoliranjem tada druge djevojke kategorije, Claudie Gadelhe, prije dva mjeseca u Japanu. Time je pokazala kako je ipak opasna djevojku koju nikako nitko ne smije otpisati kada je u pitanju kandidatura za titulu UFC prvakinje do 48 i pol kilograma. I u ovu borbu ulazi kao velika favoritkinja i njen će posao biti to potvrditi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI