Dogovorena borba Francisa Ngannoua i Derricka Lewisa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2018 10:00h Autor:

Ngannou vs. Lewis

Očekivani teškaški okršaj između Derricka Lewis i Francisa Ngannoua službeno je dogovoren i održati će se na najvećem eventu ove godine. Naravno, u pitanju je UFC 226, 7. srpnja u Las Vegasu.

Lewis je tražio ovu borbu, koju je sam simpatično nazvao “Black on black crime”, još i prije nego je Ngannou dogurao do statusa izazivača te do borbe za titulu, koju je izgubio od Stipe Miočića. Ovo je vrlo bitna borba i po pitanju rankinga teške kategorije, ali i ono što su fanovi tražili pa ovaj potez UFC matchmakera ne bi trebao nikoga čuditi.

Lewis (19-5, 10-3 UFC) u ovu borbu ulazi sa sedam pobjeda u posljednjih osam borbi, a sve osim jedne su došle putem nokauta. Posljednja je došla u veljači, kada je savladao Marcina Tyburu. Prije toga mu je prekinut veliki pobjednički u borbi protiv Marka Hunta, koji ga je nokautirao u četvrtoj rundi. Lewis je tada čak razmišljao o umirovljenju, potaknut zdravstvenim problemima, no 33-godišnji borac ipak je nastavio karijeru.

O Ngannou (11-2, 6-1 UFC) nismo previše čuli od siječnja, kada je poražen u borbi za titulu od Stipe Miočića. Možda je za njegov naglo ugašeni hype bilo i dobro to što se na neko vrijeme povukao iz žiže zbivanje. Tek prije koji tjedan je objavio kako je nazad u treningu, a sada je došlo i vrijeme za dogovoriti iduću borbu. Ne moramo spominjati kako je Francis do svih svojih UFC pobjeda došao prekidom te da unatoč spomenutom porazu nije daleko od novog napada na titulu. Pobjeda protiv Lewisa te još jedna protiv nekoga sličnog ugleda i ranga, vrlo vjerojatno bi ga ponovno stavili na poziciju za napasti prvaka.

UFC 226 je event kojeg predvode Stipe Miočić i Daniel Cormier, a jučer je na isti dodana i borba Maxa Hollowaya protiv Marcina Ortege. Ovaj vrlo intrigantan duel samo je još jedan dokaz kako UFC prema ovom eventu svakako gleda kao prema vjerojatno najvažnijem u dosadašnjem dijelu 2018. godine,

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI