Krenuli pregovori oko borbe Amande Nunes i Holly Holm?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2019 14:00h Autor:

Amanda Nunes i Holly Holm

Čini se kako je sve jasniji razlog otkazivanja borbe Holly Holm i Aspen Ladd, koja se trebala održati na UFC 235 eventu. Sve su glasnije informacije o tome kako UFC planira dodati drugu borbu za žensku titulu na UFC 237. To bi bila borba Amande Nunes upravo protiv Holly Holm.

Zapravo, ovakve insinuacije krenule su istog trenutka kada je otkazana spomenuta borba. Lako je bilo pretpostaviti da je Nunes zatražila nastup sredinom proljeća i da cilja na UFC 237 event, kojeg će Brazil ugostiti 11. svibnja u Curitibi. Kako je Amanda već ranije rekla da se želi boriti u svojoj domovini, ovo se zapravo moglo očekivati.

Očekivalo se i kako je borba Holm protiv Ladd trebala biti za prvu izazivačicu bantam kategorije. Kako je ona trebala biti održana dva mjeseca prije UFC 237, UFC-u je jasno da pobjednica možda neće biti spremna odmah nastupiti u Brazilu. Kako trenutno na rosteru bantam kategorije, osim ozlijeđene Ketlen Vieire, ne postoji relevantna izazivačica, otkazivanje borbe i “zapošljavanje” Holm u novom duelu je bila najisplativija opcija. Naravno, postoji tu i Germaine de Randamie, koja drži prvo mjesto ljestvice izazivačica bantam kategorije, no za pretpostaviti je da će nju UFC još malo kažnjavati zbog napuštanja titule perolake kategorije.

Trenutno se ne zna što će biti s mladom Ladd, koja se nadala preko Holm doći do borbe za titulu, no ona je vjerojatno na jednu borbu od iste.

Ukoliko se dogovori ova borba, ista bi preuzela mjesto main eventa na priredbi koja već ima ugovorenu jednu borbu za titulu. To je borba između Rose Namajunas i Jessice Andrade za titulu slamka kategorije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI