Dodson objasnio zašto se želi boriti protiv Thomasa Almeide

UFC 29.11.2015 16:08h Autor:

John Dodson

John Dodson bi svoju prvu borbu u bantam kategoriji volio odraditi protiv Thomasa Almeide, fantastičnog neporaženog finishera i vjerojatno najvećeg MMA potencijala svijeta. Objasnio je i zašto.

Sve zanimljiviju i jaču bantam diviziju, prepunu talenta, ali i kvalitetnih iskusnih boraca, nedavno je pojačao John Dodson. Pobjednik 14. sezone Ultimate Fightera i dvostruki izazivač u muha kategoriji je potvrdio kako je ta odluka konačna te da će se njegova iduća borba sigurno održati do 61 kilogram težine.

"Da, to je sad i službeno potvrđeno. Imao sam malih problema sa zadovoljavanjem kilograma za muhu, pa su mi rekli da probam u bantamu i pristao sam. Na ovo gledam kao na jedan novi start moje karijere. Na odluku nije utjecao poraz od Johnsona, nego sam odmah nakon te borbe razmišljao o potrazi za novom prilikom. No, dobio sam savjete i poslušao ih", rekao je 'The Magician' nešto o svojoj odluci, a ukratko odgovorio i na pitanje koliko kilograma trenutno ima:

"Trenutno sam na nešto više od 70 kilograma, malo sam debel, moram priznati. "

Naravno, druga prilika protiv Demetriousa Johnsona, gdje su svi mislili kako će biti još bolji, nije ispala onako kako su se on, njegov tim i fanovi nadali. Dodson je zapravo puno bolje izgledao u prvoj borbi protiv Johnsona i dobio se dojam kako je zapravo prvak bio onaj koji je od onda dodatno napredovao.

"Još uvijek sam frustriran jer sam vjerovao u sebe. Mislim i dalje kako sam sposoban boriti se protiv Demetriousa i napraviti mu nešto što nije nitko prije mene. To sve čini situaciju još težom i nadam se kako ću jednog dana dobiti i treću priliku boriti se protiv njega", nadu ipak ne gubi.

Sada je došao u bantam kategoriju gdje u svom skoru ima pobjedu nad prvakom. TJ-a Dillashawa je nokautirao u finalu 14. sezone Ultimate Fightera. Ovaj je u međuvremenu postao prvak u bantamu, a Dodson je podjednako uvjerljiv, ne računajući borbe za titulu, bio jednu kategoriju niže. Prema tim rezultatima, a i činjenici da je ovdje savladao prvaka, mogao bi vrlo lako biti među glavnim imenima ove kategorije.

"Mislim da imam viziju kako doći do vrha, odnosno trebam pratiti ono što je TJ Dillashaw napravio nakon što sam ja pobijedio njega. Nisam šokiran što je postao tako dobar borac, jer je već u TUF kući bio fenomenalan. Baš zbog toga sam se od početka htio boriti protiv njega. No, dogodilo se tek u finalu i tamo sam ga nokautirao. Kad je postao prvak, još sam više shvatio koliko sam dobru stvar napravio."

A želja za prvog protivnika mu je Thomas Almeida. Mladi Brazilac je fantastičan, neporažen je, ima nevjerojatan postotak nokauta, posebno za ovu kategoriju, a i sve četiri UFC borbe zaradio je bonus. Protiv nekoga takvog se rijetko tko želi boriti, ali Dodson je upravo njega naveo kao onog koga bi volio vidjeti s druge strane kaveza. Objasnio je kako i zašto je došlo do te želje.

"Krenulo je s time da je Brian Stann rekao kako nema borca u bantamu koji bi lako prihvatio borbu protiv Almeidu. Ja sam to gledao sa svojim menadžerom i odmah sam mu rekao da mi obavezno dogovori tu borbu, da se ja želim boriti protiv njega. UFC mi nije ništa odgovorio, ali zapravo mi nije bitno, jedino mi je važno da se borim protiv nekoga tko nešto znači u toj kategoriji", završio je na kraju ovaj borac.

Dodson je još jedan od članova sjajnog Jackson-Winkeljohn tima u Albuquerqueu, domu Jona Jonesa i Holly Holm te dva iduća UFC izazivača, Donalda Cerronea i Carlosa Condita.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI