Direktor Komisije: Jonesov pad nema nikakvog smisla!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.09.2017 11:21h Autor:

Ilustracija

I dalje nema nikakvih vijesti o rezultatima testiranja “uzorka B”, koji je Jon Jones dao službenicima USADA-e na dan vaganja uoči UFC-a 214. I dok se čeka potvrda je li se radilo već o inicijalnoj pogrešci ili su Jonesa ponovno zadesili ogromni problemi, o novom skandalu još uvijek UFC prvaka se oglasio i izvršni direktor Atletske Komisije države Kalifornije – tijela koje je bilo zaduženo za regulaciju priredbe u Anaheimu, Andy Foster.

Jon Jones provaljen?! Evo logičnog i stručnog objašnjenja zašto je pao na doping testu (VIDEO)

U intervjuu za MMA Junkie, Foster je izjavio da čitava situacija nema previše smisla i da postoje dva scenarija: ili je Jones varalica ili je potpuno neodgovoran sportaš! Fostera, naime, muči ista ona teza koja se pojavila odmah po objavi informacije da je Jones pao na oralni steroid koji se zove Turinabol. Zašto bi Jones uzeo oralni steroid u periodu između posljednjeg testiranja koje je uspješno prošao (6. i 7. srpnja) do samog ulaska u Octagon? Osim što mu to ne bi ništa donijelo, Jones bi mogao biti gotovo siguran da će pasti na doping testu.

“Čitava ova situacija nema nikakvog smisla za mene. Jednostavno nema smisla. Ako upotrebljavaš steroide po šabloni koja se za to koristi, Turinabol će se uvijek pojaviti na tvom testu. Činjenica da se nije pojavio na testiranjima 6. i 7. srpnja, kada je bio testiran, to pokazuje da tada nije bio na tom steroidu”, objašnjava Foster.

No, teorija koju je jedan iskusni korisnik steroida objasnio u podcastu Brendana Schauba ipak ima smisla, pa bi je Foster možda trebao pročitati prije nego što kao predstavnik tako bitnog tijela kao što je Atletska Komisija, u javnost ide s ovakvim izjavama. Naime, oni koji znaju o čemu pričaju tvrde da je Jonesov pad na ovaj steroid zapravo uobičajena stvar za one koji koriste jednu drugu nedozvoljenu supstancu – Mibolerone!

Više o logičnom objašnjenju zašto je Jones pao na Turinabol, a ne na Mibolerone, pročitajte u OVOM članku.

“Sada se u ovoj situaciji radi o dva moguća scenarija: Ili je iznimno neoprezan ili je varalica. Znam da je već jednom bio iznimno neoprezan u svojoj karijeri, ali niti jedna od ovih grešaka nema smisla. Stoga mislim da je vrlo bitno da provjerimo sve dostupne dokaze prije nego što ga osudimo i prije nego što dođemo do nekih možda pogrešnih zaključaka. Moramo shvatiti što se dogodilo, jer ovo nema smisla. Doći ćemo na dno ove priče”, dodao je Foster.

Foster u ovom drugom dijelu svoje izjave tvrdi da je Jones prilikom prošlog pada na doping testu bio iznimno neoprezan. To zaista jest bila službena verzija koja mu je na koncu i prošla na saslušanju pa je umjesto 24 mjeseca dobio samo 12 mjeseci suspenzije. No, oni koji su pratili kako su se odvijala Jonesova saslušanja i kako su izgledala njegova izlaganja, u njegovoj obrani su pronašli čitav niz nelogičnih rupa koje bacaju veliku sumnju je li Jones zaista i prošli put nehotično unio nedozvoljena sredstva putem pilula za potenciju ili je htio ispasti neoprezan, a zapravo je dobro znao što radi.

O ovoj temi možete mnogo toga saznati u ovom VIDEU.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI