Din Thomas u kavezu Woodleyu uručio svoj vlastiti crni pojas (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.09.2018 07:02h Autor:

Din Thomas i Tyron Woodley

Odmah nakon pobjede protiv Darrena Tilla, Tyron Woodley je u kavezu dobio jedno od najvećih mogućih priznanja za borca. Njegov BJJ trener, Din Thomas, promovirao ga je u crni pojas i to na način da mu je zapravo kao pojas uručio svoj vlastiti.

Din Thomas preuzeo je brigu o Woodleyevom parteru nakon što je ovaj napustio ATT, gdje ga je do smeđeg pojasa doveo Ricardo Liborio. Nakon što je Woodley upisao svoju prvu pobjedu nekom parteraškom tehnikom otkako je UFC borac, Thomas mu je odlučio iskazati čast na teško zamislivo značajniji način. Uzeo je svoj crni BJJ pojas te ga odmah u kavezu uručio prvaku UFC-ove velter kategorije.

Woodley, koji je kraj borbe dočekao uz suzdržavanje od ikakvih emocija, ovdje iste nije mogao suzdržati, a suze dok se nalazio na koljenima dovoljno govore o tome koliko mu spomenuto priznanje znači. Prvak se jednostavno slomio i pokazao je kako ipak ima srce čovjeka, a ne hladnokrvnog ratnika u kavezu.

Thomas je inače svoje BJJ pojaseve također zaradio kod Liboria te je tako i dogurao do statusa majstora koji ima pravo promovirati druge borce. Ipak, kada nekome daš svoj vlastiti crni pojas, koji si dobio pri svojoj promociji, to je samo znak koliko zapravo cijeniš borca i ono što je on napravio. A sve što Woodley radi u kavezu je i više nego impresivno. Voljeli ga ili ne, morate se složiti kako je u pitanju pravi sportaš, vrhunski borac i primjer pravog prvaka, koji uvijek svoj posao odradi na pravi način. Hoće li nakon ove borbe dobiti respekt kakav zaslužuje? Teško je donositi ikakav zaključak ili pretpostavku po tom pitanju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI