Dillon Danis kažnjen za sudjelovanje u UFC 229 incidentu

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.02.2019 10:18h Autor:

Dillon Danis

Svoju kaznu povodom UFC 229 incidenta dobio je i jedan od njegovih glavnih aktera, BJJ borac i trener Dillon Danis.

Trening partner Conora McGregora bio je na neki način centralna ličnost, budući da je tijekom cijelog meča slao uvrede prema Khabibu Nurmagomedovu, a na kraju borbe je upravo on bio taj kojeg je Dagestanac napao izvan kaveza, nakon čega je došlo do kaosa koji je uslijedio i koji je zapravo obilježio 2018. godinu u slobodnoj borbi.

Danis nije bio među prvim kažnjenicima za isto, no sada je i ovaj član Bellatora dočekao svoj red. Ipak, kazne je daleko od neke ozbiljne ili neke da bi se Danis trebao zabrinuti. Njen financijski dio iznosi 7500 dolara, dok je ona vremenska u trajanju od sedam mjeseci. Kako se sve to dogodilo početkom listopada prošle godine, a suspenzije je retroaktivna, Danis će u svibnju biti spreman za nastup.

Svoj prvi nastup u Bellatoru “El Jefe” je imao u travnju prošle godine, kad je prekidom u prvoj rundi savladao Kylea Walkera. Bila je to zapravo borba za zagrijavanje ovom borcu koji tvrdi da je već sad najveća zvijezda Bellatora. To pokušava izgraditi na tome što sebe naziva najboljim grapplerom svijeta, no niti u parteraškoj borbi mu omjer nije nešto čime se treba hvaliti. Tamo se ovaj 25-godišnjak nalazi na 18 pobjeda i 16 poraza, a jedini spomena vrijedan trofej mu je panameričko prvenstvo 2016. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI