Dillashaw se želi spustiti u muha kategoriju i napasti prvaka Demetriousa Johnsona

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.09.2016 09:52h Autor:

TJ Dillashaw

Umjesto da Demetrious Johnson dolazi u bantam kategoriju te pokušava doći do borbe protiv atraktivnijih protivnika, TJ Dillashaw ima drugačiju ideju. On je spreman spustiti svoje kilograma na granice muha kategorije, ukoliko bi mu UFC dao borbu za naslov prvaka.

167 centimetara visoki bivši prvak bantam kategorije razmišlja apsolutno šampionski. Čini se kako mu UFC neće dati priliku revanširati se Dominicku Cruzu za poraz iz siječnja ove godine, no on razmišlja već i o daljnjem koraku svoje karijere.

“Želim se boriti protiv Demetriousa Johnsona. Ja sam njegov veliki fan, on je nevjerojatan i mislim kako je najbolji borac svijeta u ovom trenutku. Želim vratiti nazad svoj pojas, a onda se želim boriti protiv njega. Ja želim biti najbolji “pound-for-pound” borac svijeta. Zapravo, cijeli smisao ovog što radim je da budem najbolji, a da bih to postigao, prije svega moram vratiti svoj pojas.”

Dakle, Dillashaw je ovo zamislio kao borbu dva prvaka, iako se čini da će pojas u bantamu prije njega napasti bivši timski kolega Cody Garbrandt. I to je zamislio kao borbu u kojoj bi on pokušao doći do drugog pojasa.

“Ja se vrlo lako mogu spustiti na 57.5 kilograma. Oko skidanje za bantam se ne brinem do pet dana prije borbe, cijeli kamp sam na oko 68 kilograma. Želim svoj pojas, a onda se želim boriti protiv Demetriousa i puno bih radije to napravio u muha kategoriji.”

Dillashaw je nakon poraza od Cruza savladao Raphaela Assuncaoa, kojem je prekinuo niz od osam pobjede. Trenutno se nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača, no sve je izglednija situacija kako će ga borba za titulu ovog puta preskočiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI