Dillashaw samopouzdano: Očekivao sam da ću dominirati

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.07.2015 14:14h Autor:

TJ Dillashaw

Rijetko tko je očekivao apsolutnu dominaciju kakvu je TJ Dillashaw prezentirao u revanš borbi protiv Renana Baraoa. No, on u to nije sumnjao, rekao je kako mu je prva borba protiv istog protivnika dala do znanja koliko je dobar te je bio uvjeren u pobjedu na ovakav način.

Može se reći kako je ponovno presudio ritam borbe, koji je TJ puno bolje pratio kako je vrijeme više odmicalo. Jednostavno, njegova snaga i kondicija nisu padali, dok se vidjeli kako Brazilac to sve lošije prati te je sve tako i završilo kad je prvak osjetio da je došlo vrijeme za dati "gas" i krenuti po završetak borbe.

"Uvijek sam imao dobar cardio, no nisam prestao raditi. Dodatno sam prošao sve s nuticionistima i s kondicijskim trenerima, kao i trenerima udaračkih tehnika, da sve to dobro iskombiniramo. Uvijek sam u kondiciji i uvijek sam spreman za borbu, ne dozvoljavam si da se zapustim. Priznajem, nije bilo lako kad sam prvi put rezao za bantam, no na kraju sam našao način kako to raditi dobro", prokomentirao je na službenoj press konferenciji Dillashaw.

Nakon toga je pokušao povući paralelu između prve borbe i ove današnje, odnosno koliko je bila različita sama borba, kao i način na koji se borio Renan Barao.

"Ušao je spreman i posebno je napao prvih 30 sekundi, gdje me umalo ozbiljno pogodio jer sam ušao preopušteno. Izgledao mi je opasnije nego u našoj prvoj borbi i postavio je visoki ritam odmah od početka. Mogu reći kako sam uživao u borbi i svemu oko nje, a automatski se onda i bolje borim, kad sam potpuno u borbi. Znao sam da sam brži i da imam sve što je potrebno da ga pobijedim, no naravno da sam vjerovao u sebi i očekivao da ću dominirati", i dalje je samopouzdano nastavio, a onda još dodao:

"Prva borba mi je najviše pomogla na samopouzdanju. Nakon toga sam znao da radim dobre stvari, da imam odličan program trening i da sve ima smisla. To mi je poprilično olakšalo posao za dalje."

Sad kad je konačno potvrdio svoj naslov, može početi razmišljati o novim izazovima koji mu slijede. Naravno, na prva dva mjesta su bivši prvak, koji pojas nije izgubio u kavezu te borac koji je posljednji TJ pobijedio i to odlukom koja je ostavila velike upitnike iznad borbe.

"Teško mi je prebaciti razmišljanje na nove protivnike, jer sam proteklih godinu i pol dana razmišljao samo o Renanu, no Dominick Cruz i Raphael Assuncao djeluju kao najbolje opcije, ali problem je što su obojica još uvijek ozlijeđeni. Ne znam kakav je plan UFC-a, ali svakako da bih volio vidjeti jednog od njih dvojica. No, naravno da bih više volio Cruza, jer bi to bila velika borba, sigurno najveća u povijesti bantam kategorije. On je sjajan borac, sličnog stila kao ja, ali mislim da nema takvu snagu udarca i da je tu moja prednost", najavio je na kraju nove izazove koji slijede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI