Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Dillashaw nije bio pozitivan na EPO kada se borio protiv Garbrandta, USADA će nastaviti “kopati” po starim uzorcima | Fight Site

Dillashaw nije bio pozitivan na EPO kada se borio protiv Garbrandta, USADA će nastaviti “kopati” po starim uzorcima

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2019 21:12h Autor:

Cody Garbarandt i T.J. Dillashaw (UFC 217)

Ako je vjerovati antidopiškoj agenciji USADA-i, T.J. Dillashaw nije bio pozitivan na eritropoetin (EPO) uoči borbi protiv Codyja Garbrandta. Informaciju je u intervjuu za MMA Junkie potvrdio UFC-ov direktor za zdravlje i performanse boraca Jeff Novitzky

Donedavni UFC bantam prvak T.J. Dillashaw u utorak je suspendiran na dvije godine zbog doping testa pozitivnog na EPO.

Dillashaw je na supstancu testiran 18. siječnja, dan prije  borbe protiv Henrjya Cejuda, a naknadnim testiranjem ustanovljeno je da je uzorak prikupljen 28. prosinca također bio pozitivan.

Ovo je razljutilo od Dillashawa dvaput poraženog bivšeg prvaka Garbrandta koji je tražio da USADA provjeri i uzorke prikupljene uoči njihovih dvoboja na UFC-u 217 i UFC-u 227.

Međutim, UFC-ov Novitzky tvrdi da je od USADA-e dobio informacije kako je Dillashaw zapravo bio testiran na EPO uoči borbi protiv Garbandta, Johna Linekera i Raphaela Assuncaa te da su nalazi svih testova čisti.

USADA će ipak nastaviti istragu i provjeriti sve prijašnje uzorke koji su im dostupni, kako u njihovoj bazi, tako i u onoj Svjetske antidopinške agencije (WADA). Otkako je 2015. počela provoditi testiranja za UFC, USADA je od boraca sveukupno prikupila čak 12 tisuća uzoraka.

“U ovom trenutku provjeravaju baze da vide je li što ostalo. I ako postoje uzorci koji nisu testirani na EPO mislim da će to provjeriti u narednim tjednima”, rekao je Novitzky.

Novitzky je također rekao da će bilo koji novi pozitivni nalaz utjecati na dužinu suspenzije Dillashawa. Pozitivni test iz prosinca neće utjecati na produljivanje aktualne suspenzije jer je bio jako blizu drugog testa i borbe te kao takav spada pod isti prekršaj.

Kako stvari sada stoje, Dillashaw se akciju može vratiti 18. siječnja 2021. Promocija je u međuvremenu dogovorila borbu za upražnjenu titulu. Za nju će se na UFC 238 priredbi boriti muha prvak Ceujdo, koji je u zadnjem meču nokautirao Dillashawa u prvoj rundi, protiv prvog bantam izazivača Marlona Moraesa.

Dillashaw otvorio dušu: Ne bježim od odgovornosti, ali dokazat ću kako sam na vrh došao svojim radom i trudom

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI