Dillashaw nazvao Johnsona kukavicom: Zašto ne želiš zaraditi novce i loviti rekord protiv velikog imena?

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.06.2017 18:19h Autor:

TJ Dillashaw

TJ Dillashaw se složio s Danom Whiteom kako je nevjerojatno da Demetrious Johnson odbija borbu protiv njega, borbu kojom bi vjerojatno napokon zaintrigirao fanove da ga poprate i pogledaju njegov nastup.

Iako je izjednačio UFC rekord po broju obrana titule te je vjerojatno trenutno najbolji MMA borac svijeta, popularnost Demetriousa Johnsona je mizerna, ako uspoređujemo sve njegove reference. Upravo zbog toga je Dani Whiteu bilo čudno što je odbio borbu protiv TJ Dillashawa, pa čak i pokraj razloga koje je prvak muha kategorije naveo. Sada se javio i bivši bantam prvak, TJ Dillashaw, koji je zatražio tu borbu nakon što se ozlijedio Cody Garbrandt, s kojim se trebao boriti na UFC 213 eventu.

“Moram priznati kako dijelom razumijem njegove razloge, no meni je ovo svejedno kao jedan žestoki šamar u lice. On kaže da ne zaslužujem napad na tu titulu, što je po meni čisto sranje. On u cijeloj kategoriji nema nekoga tko bi ga mogao pogurati, tko bi mu mogao pružiti pravu borbu, a ja sam taj. Ja sam već u procesu skidanja kilograma, budući da mi je Dana rekao kako će se ta borba dogoditi. Već sada se budim s 65 kilograma, tako da mi je vrlo lak postao spustiti na 57”, rekao je Dillashaw.

Dillashaw je popratio cijelu situaciju s Johnsonovim izlaganjem i nije mu sve baš najbolje sjelo. Razumije da svatko može imati problema s promocijom, ali i dalje mu nije jasno kako onda može odbiti takvu borbu, kada mu se napokon pruža prilika za nešto čemu se već duže vrijeme nada:

“Može on govoriti što god hoće, ali meni isto tako nije jasno kako promocija može zlostavljati najvećeg svih vremena. Na kraju sve vodi k tome da se on boji boriti protiv mene, boji se da ću ga savladati. Zna kako sam loš tip protivnika i zato to nije borba koju bi on htio. Savjetujem mu da sakrije strah i prestane kukati. Neka kaže istinu, a ne da nabraja razloge koji nemaju smisla. DJ, ti si najveći svih vremena, izađi i dokaži to. Ovo može biti povijesni event za tebe. Postavi rekord pred velikim brojem gledatelja, idemo napraviti da to bude prava stvar. Imaš priliku postaviti rekord u borbi za koju će fanovi kupiti prijenos.”

Mnogi čak smatraju da će se Johnson biti spreman boriti protiv bilo koga, ali tek nakon što postavi rekord. Svima je jasno kako je Ray Borg izuzetno lagan zalogaj za njega, no i to je borba koja će imati mizernu gledanost. Dillashaw čak smatra kako će na taj način taj rekord puno manje vrijediti nego da ga postavi protiv njega.

“Mislim kako bi mu borba protiv mene bila rješenje mnogih problema s kojima se susreće. Dobio bi dio zarade od prodanih prijenosa i napokon bi zaradio onoliko koliko je svojim nastupima zaslužio, jer je u pitanju najbolji borac svijeta. Traži borbu koja će mu donijeti zaradu i evo mu je, ispred njega je. Ukoliko se ne bori protiv mene, mnogi će postaviti upitnik pokraj njegovog rekordnog niza i oko toga da li je najveći svih vremena. Ukoliko na kraju uistinu pobjegne iz ove borbe, to je zapravo potez kukavice.”

Moramo priznati kako ima smisla ono što Dillashaw govori. Ipak, čini se da je Johnsonu na prvom mjestu rušenje rekorda, a tek nakon toga zarada, zbog koje je i najavio odlazak u bantam kategoriju. Donio je ugovor za borbu protiv Raya Borga i potpisao ga je. U tome vidi veliku šansu za lagano postavljanje rekorda koji mi je cilj i razumijemo zašto ga je teško odgovoriti i ubaciti u borbu protiv puno kvalitetnijeg i iskusnijeg protivnika nego što je to Ray Borg.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI