Dillashaw bi volio držati UFC pojas u tri kategorije: Nakon što prođem kroz Cejuda sljedeći može biti Holloway

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2019 19:35h Autor:

T.J. Dillashaw i Max Holloway

Otkako je Conor McGregor pokrenuo trend, dvostruki prvaci postali su sve češća pojava u UFC-u. Nakon Irca s dva se pojasa okitio i Daniel Cormier, a najnovijeg dvostrukog prvaka, odnosno prvakinju, dobili smo koncem godine na UFC-u 232 u obliku Amande Nunes.

Sljedeći borac koji ima priliku držati istovremeno dva naslova UFC-ov je bantam prvak T. J. Dillashaw koji će napasti titulu Henryja Cejuda u muha kategoriji. No osim spuštanja u nižu, Dillashaw je zainteresiran i za prijelaz u kategoriju iznad, odnosno u perolaku.

“Bih li se popeo u perolaku kategoriju? Apsolutno, čovječe”, rekao je Dillashaw odgovarajući na pitanja na Instagramu.  “Volio bih to. Ja naporno treniram, a spuštanje u muha kategoriju je zahtjevan proces kojeg treba izvesti kako spada. Ista bi stvar bila popeti se u perolaku, puno je tu posla. Trenutno sam zaljubljen u hranu je jer ne smijem jesti previše. Da prijeđem u perolaku to bih mrzio jer cijelo vrijeme bih se samo šopao, ali to je definitivno nešto što želim napraviti.”

Prijelaz u kategoriju do 66 kilograma potencijalno znači i meč s prvakom Maxom Hollowayjem koji je potvrdio svoju dominaciju divizijom prošlog mjeseca na UFC-u 231 kada je zaustavio Brana Ortegu upisavši trinaestu pobjedu zaredom.

“Svi žele da odem u perolaku i borim se protiv Maxa. Volio bih to. Ali gledajte, idem korak po korak. Hajde da prvo prođem kroz Cejuda pa onda Max može biti sljedeći. Mogu biti prvi koji će pokušati osvojiti tri pojasa.”

Prije borbe s Hollowajem, Dillashaw dakle mora savladati zlatnog olimpijca Cejuda u muha kategoriji. Dvojac će se obračunati 19. siječnja u glavnoj borbi UFC Fight Night on ESPN+ 1 priredbe u New Yorku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI