Diego Sanchez najavio spuštanje u perolaku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.05.2015 19:52h Autor:

Diego Sanchez

Popularni borac UFC-ove lake kategorije, Diego Sanchez, najavio je spuštanje u perolaku kategoriju. Smatra kako bi u toj kategoriji mogao imati veće šanse za napad na titulu, zbog prednosti u dimenzijama koje bi se trebale pojaviti.

Nakon što je do sad nastupio u srednjoj kategoriji, gdje je postao pobjednik prvog Ultimate Fightera te velteru i lakoj, Diego Sanchez mogao bi postati tek drugi borac u povijesti s nastupom u čak četiri različite težinske kategorije unutar UFC-a. Naravno, ako ostvari svoje najave za spuštanje u perolaku kategoriju.

"Spuštam se u 145, mislim kako tamo ima sjajnih borbi koje želim odraditi. Ovog trenutka mislim da bih bio ozbiljan kandidat za vrh u toj diviziji. Znam da će svi odmah reći da to mogu pričati tek ako budem mogao ostvariti tu težinu, no ne brinem se, Diegovo tijelo to može bez problema", rekao je 'Nightmare'.

Jedini čovjek osim njega koji je nastupio u četiri različite divizije je Kenny Florian, borac kojeg je Diego savladao u već spomenutom Ultimate Fighter finalu. No, Diego ima plan postaviti jedan drugi rekord. Objasnio je koji: "Kenny je jedini borac koji je nastupio u četiri divizije, no on nema pobjedu u srednjoj kategoriji. Želim biti prvi borac u povijesti s pobjedama u četiri različite kategorije."

Krajnji planovi su ipak još malo ambiciozniji: "Spreman sam se boriti s bilo kojim borcem perolake divizije i želim ići po titulu. Moj san je biti UFC prvak i ne namjeravam odustati od toga, pa što god ljudi govorili. Spuštam se u tu kategoriju i idem po titulu!"

Diego je do sad odradio 21 UFC borbu, a neke od njih, kao npr. protiv Kara Parisyana, BJ Penna i Claya Guide se proglašavaju među najboljima u povijesti ovog sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI