Diazov odvjetnik: Marihuana nije lijek koji možete pronaći u apoteci

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.03.2012 09:06h Autor:

Nick Diaz

Nastavlja se medijski okršaj odvjetnika Nicka Diaza i ljudi iz Atletske Komisije Nevade koji će za nekoliko dana saslušati problematičnog borca zbog njegovog pada na testu na droge uoči meča protiv Carlosa Condita.

Jučer smo čuli izjavu službenice Komisije Jennifer M. Lopez koja je Diaza optužila, ne samo za pad na testu na droge, nego i za laganje u upitniku prije samog meča. Ona je, naime, ustvrdila da Diaz u upitniku koji borci moraju ispuniti nije naveo marihuanu kao propisani lijek koji je koristio u posljednja tri tjedna prije dvoboja.

Odvjetnik bivšeg Strikeforceovog prvaka, Ross Goodman se zvog te izjave obrušio na Komisiju i poručio im je da “prouče malo zakone Nevade prije nego što nekoga nazovu lažovom”.

“Nigdje u zakonu ne piše da doktor u državi Nevadi propisuje marihuanu. Zato, prije nego što nekoga nazovu lažovom, ne mislite li da bi bilo pametno da malo prouče zakon i shvate što on u državi Nevadi zaista kaže”, poručio je Goodman i dodao:

“Ovdje ne možeš ući u ljekarnu i na polici naći vrećicu marihuane. To je smiješno. Svatko pametan zna da marihuana ne spada u lijekove koji mogu naći u apotekama.”

Glavna teza Diazovih odvjetnika kojom će pokušati skinuti suspenziju i osloboditi UFC-ovog borca jest da derivati marihuane, koji su pronađeni u njegovom urinu, nisu ilegalni prema službenom popisu zabranjenih supstanci. Oni tvrde da je zabranjena samo sama marihuana, a ne njezini derivati.

Diazu prijeti do godinu dana suspenzije pošto mu ovo nije prvi put da je pao na testu za droge. Uz to će mu biti oduzet i velik dio njegove zarade za dvoboj protiv Condita.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI