Diaz za povijest, u leđa mu gleda i Anderson Silva

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2016 10:27h Autor:

McGregor vs Diaz

Miesha Tate i Nate Diaz su svojim nastupima obilježili UFC 196. Priredba koja će se u mnogočemu upisati u povijest najjače MMA organizacije, donijela je i nekoliko prilično zanimljivih statističkih podadaka.

Iako je Tate ispričala predivnu priču, show je ukrao Nate Diaz. Borac iz Stocktona je ugušio Conora McGregora u glavnoj borbi večeri i time zaradio čak dva bonusa. Jedan iz kategorije za najbolju borbu večeri, a drugi za najbolju izvedbu na istoj priredbi.

Dodatne novčane nagrade su Diazu, osim 100 tisuća dolara, donijele i titulu borca s najviše bonusa u povijesti UFC-a. Nate se nakon ove priredbe zaustavio na brojci 14, a u leđa mu, s po 13 bonusa, gledaju velikan Anderson Silva i Joe Lauzon, kojem jedan od nadimka glasi “The Human Bonus Machine”.

UFC 196 statistički podaci:

Zarada od ulaznica – 8,1 milijun dolara (samo su UFC 129 i UFC 194 donijeli veću zaradu)

Čak osam od 12 favorita po kladionicama je poraženo na ovom eventu

Nate Diaz s 14 bonusa predvodi ljestvicu u toj kategoriji

Nate Diaz je ostvario devetu pobjedu ‘submissionom’, najviše u modernoj eri UFC-a. Royce Gracie je s 11 najbolji u povijesti organizacije.

Zaustavljen je McGregorov niz od 15 pobjeda

Svi McGregorovi porazi stigli su kao rezultat ‘submissiona’

Tate je stigla do svoje prve pobjede prekidom u UFC-u

Gušenje kojim je Tate, minutu i pol prije isteka pete runde, svladala Holly Holm je četvrti najkasniji ‘submission’ u povijesti UFC-a. U ovoj su kategoriji samo Demetious Johnson (UFC 186, UFC on FOX 8) i Frankie Edgar (UFC Fight Night 57) ispred aktualne prvakinje.

Holm je upisala prvi poraz u profesionalnoj MMA karijeri

Siyar Bahadurzada je pobijedio ‘submissionom’ nakon više od osam godina

Diego Sanchez je posljednjih sedam pobjeda ostvario sudačkom odlukom. Prekidom nije slavio još od borbe s Luigijem Fioravantijem iz 2008. godine. Ovo je njegova 17. borba koja je  u UFC-u došla do sudačke odluke, a to je aposlutni rekord organizacije.

Sanchez je u oktogonu proveo 5:07:57 sati, od boraca koji nisu postali prvaci, samo je Michael Bisping ispred njega u toj kategoriji s 5:20:04 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI