Diaz pred novom suspenzijom: Ignorirao potpuno USADA-u

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.06.2017 09:52h Autor:

Nick Diaz

Nick Diaz ima velikih problema s UFC-om i USADA-om, neovisno o tome što se posljednjih godina ne bori. Naime, stariji brat Diaz se namjerno oglušio na zahtjeve USADA-e za navođenje mjesta svog prebivanja, odnosno točne adrese gdje će se nalaziti u određeno vrijeme kako bi mogao biti testiran na doping. Informaciju je u javnost pustio sam UFC objasnivši kako je Diaz u posljednjih 12 mjeseci čak tri puta odbio otkriti USADA-i gdje se nalazi. Nije jasno je li odbio ili je jednostavno zaboravio jer mu takve stvari nisu na listi prioriteta. Bilo kako bilo, ispunjeni su svi uvjeti da ga se ponovno suspendira.

Dana White misli da se Nick Diaz više neće boriti

“Diaz, kao i svi UFC borci, je obavezan ispunjavati točna mjesta boravka kako bi ga se moglo locirati za testiranja izvan natjecanja, odnosno nenajavljena testiranja.”, stoji među ostalim u priopćenju UFC-a.

UFC borci, naime, imaju aplikaciju na svojim pametnim telefonima i preko tog softwarea ispunjavaju podatke o svom boravištu. USADA mora znati točno gdje se nalaze svakog dana u razdoblju od najmanje tri sljedeća mjeseca. Razlog je jednostavan. Da bi ih službenici USADA-e mogli na prepad testirati.

Prema važećem pravilniku UFC-a, oni koji to ne ispunjavaju će biti suspendirani na period od 6 mjeseci pa sve do 2 godine. S obzirom da je s tri prekršaja Diaz i formalno ušao u unaprijed određenu proceduru, sada ga čeka saslušanje.

Diaz se nije borio od siječnja 2015. protiv Andersona Silve u meču koji je preinačen u No Contest jer je Brazilac pao na doping testu. I Diaz je pao na testu, ali na droge (cannabis) te je prvotno suspendiran na pet godina. Nakon žestoke reakcije javnosti, kazna je smanjena na 18 mjeseci. Od kolovoza 2016. Diaz se može ponovno boriti, no čini se kako ga sada čekaju slični problemi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI