Diaz ovog puta nije bio napušen, traže se dodatni podatci!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2013 09:20h Autor:

Nick Diaz

UFC u posljednje vrijeme zna provoditi vrlo dobru praksu o testiranju apsolutno svih boraca koji nastupaju na nekom njihovom eventu, no u slučaju kada oni nad time nemaju nadležnost, već je to posao isključivo lokalne Atletske komisije, onda se i dalje zna dogoditi da su testovi samo nasumičnih boraca.

Nakon UFC-a 158 na kojem su se u glavnom meču večeri borili Georges St-Pierre i Nick Diaz testirano je stoga ukupno šest boraca od njih ukupno 24, a vjerojatno pukim slučajem među "sretnom" šestorkom našao se i Diaz kojem je to bila prva borba nakon čak jednogodišnje pauze zbog korištenja marihuane.

No, ovog puta je bio čist, a Nickov legalni zastupnik odlučio je reagirati i prikupiti detaljnije podatke od Atletske komisije Quebec o načinu testiranja i što su sve analizirali. Uputili su im dva zahtjeva te traže:

– Kopiju zahtjeva Atletske komisije laboratoriju u kojem se specificira na koje supstance je potrebno obratiti pažnju

– Kopiju svih dokumenata koje je izradio laboratorij i koji prikazuju precizne rezultate za Diaza za sve supstance na koje je testiran

Nije poznato zbog čega se Nick odlučio na takav potez, pogotovo uzevši u obzir da je ovog puta bio potpuno čist na doping testu.

Tko spada među ostalih pet testiranih boraca nije otkriveno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI