Devin Clark pred borbu protiv Stošića: “Nitko me do sada nije prebio, sve sam izgubio zbog pogreške”

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.05.2019 15:41h Autor:

Devin Clark

Devin Clark drugi je protivnik Darka Stošića u UFC-u. U subotu će ovaj sparing partner Jona Jonesa pokušati doći do svoje četvrte UFC pobjede preko talentiranog srpskog borca. Svoje samopouzdanja gradi na tome da do sada niti jednu borbu nije izgubio uvjerljivo. Kaže kako su sve do sada bile greške, za koje smatra kako ih više neće raditi.

Ova borba Clarku (9-3, 3-3 UFC) je došla pomalo neplanirano. Naime, imao je “Brown Bear” ugovorenu borbu za prošlomjesečni event u Rusiji. Tamo je prvo ostao bez jednog protivnika, a onda i bez zamjenskog. Ivan Shtirkov otkazao je borbu kratko prije početka eventa, nakon što su borci već bili izvagani i sučeljeni. Clarku to nije bilo lako primiti, posebno jer je tu borbu smatrao bitnom za ostanak u UFC-u. Ipak, u međuvremenu mu je promocija ukazala povjerenje ponudivši mu novi ugovor na četiri borbe, koji je on prihvatio.

“Stvari su malo drugačije, no ja se i dalje osjećam jednako. Iako sam dobio novi ugovor na četiri borbe, moram se dokazati. Ne želim biti borac koji nekad pobijedi pa nekad izgubi i tako provede karijeru. Želim biti svjetski prvak i to je put kojim pokušavam ići”, rekao je Clark za službene web stranice UFC-a.

Do sada je šest puta ulazio u Octagon s polovičnim uspjehom. UFC karijeru otvorio je porazom od Alexa Nicholsona, nakon toga je upisao pobjede nad Joshem Stansburyem i Jakeom Collierom, onda ga je gušenjem završio Jan Blachowicz, da bi se još jednom vratio pobjedom nad Mikeom Rodriguezom. Posljednji nastup imao je krajem prošle godine na UFC 231 event, kad je odlično otvorio borbu protiv Aleksandra Rakića, da bi onda završio brutalno nokautiran.

“Izgubio sam od nekih od najboljih boraca u diviziji, a istovremeno većinu sam ih tukao i onda napravio pogrešku, nakon čega su me pogodili. To mi se dogodilo u nekoliko borbi. Nitko me do sada nije prebio niti ništa slično tome. Znam na čemu moram raditi, to je prije svega koncentracija i korištenje skupljenog iskustva”, vjeruje Clark kako je iz prošlih borbi naučio dovoljno. Šest borbi u UFC-u svakako su vrijedno iskustvo, no kaže kako to i dalje smatra tek svojim početkom. Ukratko, smatra kako je i dalje na nuli, ambicije su jednake kao kad je došao u UFC i cilj je ostvariti ciljeve na račun do sada skupljenog iskustva, a kojem je rekao

“To je lijepo postignuće, no još uvijek niti blizu onoga što želim. Zbog toga se i dalje osjećam kao da sam tek na početku svega. Doživio sam dosta toga, prošao sam kroz različite situacije koje dolaze s borilačkim životom, posebno životom UFC borca. Imam novi ugovor, ali to mi ne znači apsolutno ništa ako budem imao dva poraza u nizu. Moram pobjeđivati, uostalom pobjednici su oni koji su plaćeni, pobjedama se stvara ostavština i želim najteže ispite koje mogu staviti ispred mene. Trenutno moram svoj put prema vrhu izgraditi preko boraca koji poput mene nisu rangirani. No, oni nisu ništa lošiji od svih ostalih.”

Devin Clark i Darko Stošić treća su borba na rasporedu UFC Fight Nighta iz Stockholma. To znači kako bi u kavez trebali ući u subotu oko 17 sati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI