Desmond Green prije borbe otkrio: Prazeres je prvo pao vagu, a onda prekršio uvjete pod kojima sam se pristao boriti

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2018 12:55h Autor:

Desmond Green

Desmond Green prihvatio je boriti se protiv Michela Prazeresa nakon što je ovaj pao vagu za gotovo tri kilograma. Na kraju je poražen, a prije borbe je otkrio kako je Prazeres prekršio i dogovor koji su sklopili da bi se on uopće pristao boriti.

Brazilac je pao vagu treći put u posljednje četiri borbe što je za svaku osudu i nitko ne bi zamjerio Desmondu Greenu da je odbio boriti se protiv njega. Posebno ako znamo da je Prazeres borac čiji se stil u potpunosti oslanja na snagu te automatska prednost u istoj nikako nije poštena prema protivniku. No, Green se na kraju borio protiv njega te je poražen. Amerikanac je dobio prvu rundu, no onda je uiduće dvije presudila upravo ta prednost u snazi i kondiciji, koja vjerojatno ne bi postojala da je Prazeres na vaganje došao s onoliko kilograma koliko je bilo dogovoreno.

No, većini je promakla Instagram objava, koju je Green postavio samo dva sata prije nego je trebao ući u kavez. U njoj je otkrio kako je nakon vaganja sklopljen dodatni dogovor, ali da je Prazeres prekršio i njega. Green je objasnio zašto se ipak pristao boriti.

“Svi znate kako je moj protivnik pao vagu za dva i pol kilograma. To mu je četvrti put u sedam borbi pa sam mu dao uvjete pod kojima ću nastupiti. Na dan borbe ne smije imati više od 78.5 kilograma. Upravo sam saznao kako je na 81.5 kg, a ja sam na 74. No, prihvatit ću ovu borbu jer sam čovjek kompanije. Nisam putovao sve do Brazila da na kraju ne nastupim”, napisao je Green, uz video u kojem to isto govori.

Desmond je na kraju dobio čak 40% Prazeresovog honorara, no pitanje je kolika će mu to biti utjeha, budući da je doživio drugi poraz u tri UFC nastupa. Ipak, ne mora se brinuti za svoj posao, budući da je prije ove borbe otkrio kako mu je UFC već dao novi ugovor koji je potpisao. Što se tiče Prazeresa, njemu je ovo bila šesta pobjeda u nizu, no to će mu jako malo značiti u budućnosti, budući da nakon ove borbe sigurno seli u velter kategoriju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI