Derrick Lewis preokrenuo nokautom deset sekundi prije kraja, pobjede Dominicka Reyesa i Michelle Waterson

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2018 06:03h Autor:

Lewis vs. Volkov

Prije nego je došlo vrijeme za dvije glavne borbe UFC 229 eventa, održano je ukupno deset duela, od čega tri na glavnom programu. Pobjede odlukama upisali su Dominick Reyes protiv Ovincea St. Preuxa i Michelle Waterson protiv Felice Herrig, a Derrick Lewis je nokautom preokretu već izgubljenu borbu protiv Alexandera Volkova.

28-godišnji poluteškaš Dominick Reyes potvrdio se kao jedan od najvećih potencijala UFC-ove kategorije do 93 kilograma u svom prvom velikom ispitu. Reyes je savladao Ovincea St. Preuxa sudačkom odlukom nakon tri runde, iako je to moglo biti i nokautom dvije sekunde prije kraja, no sudac Dan Miragliota to nije tako vidio. Već u prvoj rundi je Reyes pokazao koliko je dobar i raznovrstan te je dva puta imao protivnika teško uzdrmanog, no bio je oprezan i nije silom kretao u završnicu. Druga runda donijela je malo sporiji ritam, no opet je Reyes taj koji bolje radi. St. Preux je pokušao tražiti rušenja iz klinča, no Reyes je to većinom lako branio. Treću rundu ponovno gledamo boljeg Reyesa, što rezultira time da OSP pri kraju borbe kreće na sve ili ništa. Tako je primio jedan kroše koji ga je poslao besvjesno na pod, Reyes je odšetao podignutih ruku, no sudac nije označio prekid nego je pustio da prođu još dvije sekunde, koliko je preostalo do kraja. Reyes je tako došao do četvrte pobjede u UFC-u, čime je u karijeri na 10-0, a i potvrdio je kako može dobro raditi kroz sve tri runde, nakon što je prva tri UFC triumfa upisao pobjedom u prvoj rundi. Mjesto u Top 10 i neki novi veliki meč su sada za njega realnost.

Dominick Reyes def. Ovince St. Preux – jednoglasna sudačka odluka

Teškaška borba na glavnom programu nije donijela previše akcije, no donijela je ogroman preokret, no preokret kakav Derricku Lewisu nije stran. Alexander Volkov u potpunosti je dominirao cijelu borbu, nanosio je Lewisu veliku štetu i više smo se puta mogli pitati kako “Black Beast” još uvijek stoji na nogama. Po statistici je Volkov 121 puta značajno udario Lewisa, ali čini se da mu je to možda i malo previše podiglo samopouzdanje. Nakon čisto osvojene prve dvije runde, gdje je Lewis izgledao umorno, nezainteresirano i potrošeno, Volkov se treću nije čuvao, nego je krenuo završiti borbu i to ga je koštalo. Posljednjih pola minute Rus je stisnuo kao da je njemu potreban prekid, a ne njegovom protivniku. Čak je dva puta bio uzdrman, no nije se povlačio, a onda je pogođen i treći put, a tu bombu nije izdržao i završava na podu, gdje Lewis završava borbu samo deset sekundi prije kraja, za jedan od najvećih UFC preokreta posljednjih godina. Volkova je koštala glupost, odnosno nepotrebna želja za borbom u trenucima kada je istu samo trebao mirno privesti kraju. Doslovno je sebe doveo na Lewisov udarac, a njegov protivnik je to iskoristio.

Derrick Lewis def. Alexander Volkov – KO (R3, 4:49)

Glavni program otvoren je borbom Michelle Waterson i Felice Herrig, dvije borkinje koje vjeruju kako imaju šanse postati prvakinjom slamka kategorije. Glavno pitanje borbe bilo je može li Waterson odgovoriti na hrvanje Herrig i odgovor se dobio jako brzo. Waterson je sjajno radila na nogama, branila rušenja iz klinča, da bi onda na kraju čak ona uspjela doći do judo rušenja, čime je uzela prvu rundu. Drugu rundu je u potpunosti dominirala, dok je treću Herrig pokušala dosta toga, čak je imala trenutaka gdje je izgledala ozbiljno, no ponovno je Waterson svaki puta imala odgovor te je čak osigurala i tu rundu. Na kraju su suci jednoglasno odlučili s 30-27 na sve tri kartice, čime je Waterson došla do druge pobjede u nizu, i kriza kada je upisala poraze od Rose Namajunas i Tecie Torres je iza nje.

Michelle Waterson def. Felice Herrig – jednoglasna sudačka odluka

Uvodni program predvodila je borba koja bi mogla dati izazivača u muha kategorije, a u njoj je Jussier Formiga dominantnom predstavom došao do pobjeda nad Sergiom Pettisom i izgleda da bi brazilski borac napokon mogao doći do borbe za titulu, nakon što je već nekoliko puta zaustavljen na korak od nje. Vicente Luque je došao do sedme pobjede u devet UFC nastupa, a do svih je došao prekidom. Ovog puta je nokautirao Jalina Turnera u prvoj rundi. Mlada Aspen Ladd je potvrdila zašto je zovu najvećim potencijalom ženskog MMA-a, završivši brutalnim ground n0 poundom veteranku Tonyu Evinger.

Scott Holtzman jedno je od najvećih iznenađenja, budući da je savladao favoriziranog Alana Patricka i to tako da je dominirao cijelu borbu, prije nego ju je krajem posljednje runde i završio. Yana Kunitskaya dominirala je cijelu borbu protiv Line Lansberg te je odlukom sudaca odnijela pobjedu. Program su otvorila dva nokaut udarcem nogom u glavu. Nik Lentz savladao je Graya Maynarda u drugoj, a Tony Martin je nokautirao Ryana LaFlarea u trećoj rundi.

UFC 229 – Rezultati uvodnog programa

Jussier Formiga def. Sergio Pettis – jednoglasna sudačka odluka
Vicente Luque def. Jalin Turner – KO (R1 3:52)
Aspen Ladd def. Tonya Evinger – TKO (R1 3:26)
Scott Holtzman def. Alan Patrick – KO (R3 3:42)
Yana Kunitskaya def. Lina Länsberg – jednoglasna sudačka odluka
Nik Lentz def. Gray Maynard – TKO (R2 1:19)
Tony Martin def. Ryan LaFlare – KO (R3 1:00)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI