Derrick Lewis: Moje tijelo nije spremno boriti se za titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2018 14:16h Autor:

Derrick Lewis

Derrick Lewis je pobjedom protiv Alexandra Volkova postao vjerojatno glavni kandidat za napad na teškašku titulu, ono što je zapravo želja svih boraca. No, on smatra kako za tako što još uvijek nije spreman.

Treću pobjedu u nizu je upisao Derrick Lewis kada je u subotu nokautirao Alexandera Volkova na samom kraju njihove UFC 229 borbe. Ipak, teško je sjetiti se niza od tri pobjede koje su došle uz tako slabe nastupe kao što su bili Lewisovi. Protiv Volkova je bio kroz cijelu borbu podređen, jednako kao i protiv Marcina Tybure, da bi oba puta uspio preokrenuti nokautom. Borbu protiv Francisa Ngannoua zovu najgorom teškaškom borbom u UFC povijesti te je jasno da niz izgleda impresivno na papiru, no nikako i u praksi. Tog je svjestan i sam borac.

“Nisam zadovoljan svojim nastupom, očekivao sam da ću izgledati puno bolje. No, čini se da po ulasku u oktogon cijela prostorija povuče kisik iz mene. Bio sam umoran cijelu prvu rundu, ali izgleda da su to neke stvari za koje se ne možeš pripremiti. Odradio sam sjajan kamp, puno bolji nego što je izgledao ovaj nastup. Ovo mi nije prvi put da sam imao takvu borbu. Podigao sam svoj trening, no čini se da moram trenirati još više sati dnevno”, rekao je Lewis.

Činjenica da je slavio u devet od posljednjih deset borbi je dovoljna da ga se stavi u kontekst izazivača za teškašku titulu. On ipak smatra kako za tako što još uvijek nije spreman.

“Moje tijelo još uvijek nije u stanju u kakvom bi trebalo biti da bih se borio za titulu. Moram prije svega još raditi na svojoj kondiciji. Moram izgubiti još dio svoje težine, no najviše moram raditi na kondicijskoj pripremi”, iskrena je “Crna zvijer”, čiji je profesionalni skor sada na 21-5, dok je kao UFC borac do sada upisao 12 pobjeda i tri poraza.

Još je kratko bio upitan o borbi za teškašku titulu između Daniela Cormiera i Brocka Lesnara, no tu nije bio raspoložen za komentar.

“Ne zanima me tko će pobijediti, zapravo sam uvjeren da Brock neće proći na USADA testovima. Vidjeti ćemo sve u siječnju.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI