Derrick Lewis: Dao sam sve od sebe da nokautiram Ngannoua

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2018 17:37h Autor:

Derrick Lewis

Derrick Lewis izašao je pred fanove nakon pobjede protiv Francisa Ngannoua, svjestan kako je njegov nastup bio daleko od onoga što su fanovi, ali i on sam očekivali.

Nije dugo trebalo Lewisu da otvori dušu pred novinarima koji su bili spremni s pitanjima za njega, nakon pobjede koju je ostvario kao veliki autsajder, no u borbi koju su mnogi instantno nazvali najgorom borbom u povijesti UFC-ove teške kategorije.

“Bio je to jedan užasan nastup. Pobijedio sam, ali bila je to loša predstava. Znam da nisam zaslužio borbu za titulu. Ovo je pobjeda, ali osobno se ne osjećam tako i mislim da me čak vratilo dvije borbe unazad što se tiče borbe za titulu. Ne zaslužujem prozivati nikoga i ne zaslužujem boriti se protiv ikoga bitnog nakon ovakvog nastupa”, prokomentirao je Lewis svoj nastup, automatski odgovorivši i na pitanje što vidi kao svoj idući izazov.

Nije htio spominjati svoj zdravstveni problem, no već ranije je na njega podsjetio Dana White, koji je tako na neki način pokušao pronaći izliku za loš nastup njegove teškaške zvijezde.

“Leđa su me ubijala, osjećao sam se tako da bih najradije sjeo i ostao na onoj stolici.”

Nešto je rekao i o prvobitnom planu kako je namjeravao odraditi borbu. Svima je jasno da se na kraju to nije ostvarilo, barem onaj drugi dio koji se tiče ofenzivnog plana. Jer teško se može opravdati ono što se tamo dogodilo. U 15 minuta borbe, Lewis je Ngannoua pogodio s 20 značajnih udaraca, dok ih je Kamerunac pogodio tek 11.

“Plan borbe bio je izbjeći stvari koje inače nesvjesno radim i na koje je on računao. Znam da je tražio situaciju u kojoj ću je krenuti desnom rukom i otvoriti se za njegov aperkat. Moj je plan zapravo bio odvesti ga na pod i završiti ga tamo, ali nisam u tome uspio, nisam znao kako ga srušiti.”

Još je jednom objasnio zašto smatra da je on krivac za to kakvu su borbu on i Francis Ngannou pružili, no dodao je što je jedino što ga čini sretnim nakon ove borbe, odnosno gdje mu ova pobjeda stvara najveće zadovoljstvo.

“Ja sam taj koji je prozvao njega i ja sam morao biti taj koji će napasti. Naravno da sam morao biti oprezan jer znamo koliko je on opasan na nogama, no jednostavno sam morao biti aktivniji. Stvarno sam imao veliku želju nokautirati ga, dao sam sve od sebe da to napravim, ali niti moje tijelo mi to nije dozvolilo. Na meni je da se sada ispričam fanovima pa čak i onima koji su me smatrali žestokim autsajderom. Zbog njih mi je ipak drago što sam došao do pobjede i to mi nudi nekakvu vrstu veselja.”

Lewis je ovom pobjedom došao do profesionalnog skora 20-5, dok je kao UFC borac na 11 pobjeda i tri poraza. Svakako će čvrsto držati mjesto u Top 5, ali kao što je sam rekao, teško je i pomišljati da nakon ovakve borbe može razmišljati o napadu na titulu, kao što se pretpostavljalo da će biti ukoliko savlada Ngannoua.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI