Derek Brunson: Ja sam hrvač koji voli nokautirati ljude, želim Rockholda jer mi je na putu do titule (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.10.2017 11:17h Autor:

Derek Brunson

Najvažnija pobjeda dosadašnje karijere Dereka Brunsona došla je na najtežem mogućem terenu, protiv MMA legende. No, Amerikac se uspješno othrvao svemu i postao tek drugi čovjek koji je Lyota Machidu završio u prvoj rundi. Sada želi borbu za izazivača.

Derek Brunson (18-5, 9-3 UFC) se svakako potvrdio kao previše težak ispit za veterana koji se nije borio dvije i pol godine. Prezentirao je svoju snagu i eksplozivnost te je završio borbu u svom stilu, prekidom u prvoj rundi. To je već šesta pobjeda za redom u kojoj svoje UFC protivnike završava u prvih pet minuta, čime se potvrdio kao jedan od ubojitijih boraca u kategoriji. Pomalo čudno, ako znamo da je u pitanju hrvač.

“Hrvanje je moja vještina, no ja jednostavno volim nokautirati ljude. Radio sam puno na svojim udarcima, a kada ovaj sport shvatiš ozbiljno, mora ti se vratiti. Posebno ako imaš urođene vještine i predispozicije kao što ih ja imam. Treba samo strpljenja i nebo je granica”, rekao je Brunson odmah nakon borbe.

Ipak, ovog puta niti on nije očekivao da će sve riješiti tako ekspresno. Protiv sebe je imao veterana, strpljivog borca koji čeka protivničke pogreške. No, Machidi je nedostajala borba pa je on povukao inicijativu, a Brunson je to dočekao i završio ga.

“Nisam očekivao da će biti tako brzo gotovo. Većina mojih pobjeda je u prvoj rundi, no kada imate protivnika koliko vještog kao što je Machida, ne možete očekivati tako nešto. No, dogodilo se, uspio sam.”

Odmah nakon borbe je prozvao Lukea Rockholda, a onda je to i objasnio. Zapravo, realno je da bi on ili Chris Weidman trebali biti njegovi potencijali protivnici. Brunson je zapravo u UFC-u samo jednom uvjerljivo izgubio borbu, i to protiv Roberta Whittakera. Ovogodišnji nastup protiv Andersona Silva pamtimo po pomalo kontroverznoj sudačkoj odluci, dok je u samom početku svoju UFC karijere dobio prve dvije runde protiv Yoela Romera, da bi zbog trenutka nepažnje bio nokautiran u trećoj. Možda bi i taj revanš bio dobra opcija, no on se odlučio za Rockholda.

“Nemam ništa protiv Lukea Rockholda, no on je borac plasiran na visokoj poziciji, a to je ono gdje ja ciljam. Želim se boriti za titulu, a on mi stoji na putu, on je borba koja mi to može osigurati. Gađam na najviše i moram gledati na taj način.”

Ispod teksta možete pogledati kako je to Brunson odradio posao protiv Machide!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI