Dennis Bermudez se umirovio u kavezu nakon pobjede

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.01.2019 11:06h Autor:

Dennis Bermudez

Jedan od najboljih i najuzbudljivijih boraca UFC-ovih lakših kategorija, Dennis Bermudez, odlučio se umiroviti nakon što je savladao Tea Edwardsa, tijekom uvodnog programa Fight Nighta u Brooklynu.

Sjajnu borbu pružio je Dennis Bermudez protiv Tea Edwardsa te je došao do dominantne pobjede sudačkom odlukom, u svom povratku lakoj kategoriji. No, on je bio samo kratkotrajan, budući da je ovaj 32-godišnjak nakon borbe odlučio završiti karijere. Blizu toga bio je već prošle godine, nakon četvrtog poraza u nizu te ujedno trećeg poraza u nizu dvojbenom podijeljenom sudačkom odlukom.

Ipak, odlučio je prihvatiti poziv da nastupi na ovom eventu i time se vratio lakoj kategoriji, u kojoj je nastupao prije dolaska u UFC. Prije borbe je najavljivao da bi mu mogla biti posljednja, no nitko nije očekivao kako će se to dogoditi čak i nakon dominantne pobjede.

“Ovo je moja posljednja borba. Bila je sjajno završiti ovdje u New Yorku. Prolazio sam kroz neke stvari i namjeravao sam završiti karijeru nakon četiri poraza u nizu. Ali, nisam htio da moja djeca gledaju tako na moju karijeru te sam uspio završiti uzdignute glave”, rekao je Jonu Aniku prije nego je ostavio rukavice na podu kaveza.

Bermudez (17-9, 10-7 UFC) je dio promocije bio od 2011. godine i nastupa u 14. Ultimate Fighteru. Tamo je došao do finala, gdje gubi od Diega Brandaoa, no onda kreće njegov niz od sedam uzastopnih pobjeda uz četiri zarađena bonusa, među kojima su imena poput Maxa Hollowaya, Stevena Silera i Claya Guide. Nakon toga doživljava dva poraza, no 2016. se vraća s nove dvije pobjede, ali onda slijedi spomenuti negativni niz. Prvo je nokautiran od Chan Sung Junga, a onda tri borbe za redom gubi dvojbenim odlukama. U međuvremenu je počeo razmišljati što će raditi nakon borilačke karijere te je donio odluku kako je došlo vrijeme za to. No, prije toga je ipak došao do toga da istu završi onako kako je on želio, pobjedom u svom gradu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI