Demian Maia ugovorio novu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.12.2018 09:03h Autor:

Demian Maia/ Photo: Igor Mićić

Poznat je datum idućeg nastupa jednog od najboljih grapplera MMA svijeta i najiskusnijih boraca u UFC-u, Demiana Maie. On je našao mjesto na prvom brazilskom UFC eventu u 2019. godini, koji se održava 2. veljače u Fortalezi, gdje ga čeka borba protiv Lymana Gooda.

41-godišnji Maia (25-9, 19-9 UFC) će ovom borbom čak 29. puta ući u Octagon te će tražiti prekid negativnog niza. Naime, poražen je u svoje posljednje tri borbe. No, protivnici teško da su mogli biti teži od onih s kojima se sučelio. Prvo je u borbi za titulu poražen od Tyrona Woodleya, da bi nakon toga bolji od njega bili relavantni izazivači, Colby Covington i Kamaru Usman. Sada će pobjedu tražiti protiv ne toliko istaknutog borca, no borca koji je trenutno u jako dobroj situaciji, s tendencijom napada na vrh.

To je Lyman Good (20-4, 2-1 UFC), 33-godišnji bivši Bellatorov prvak (sada već davne 2009. godine). U pitanju je vrlo čvrsti borac koji se predstavlja kao opaki nokauter, što je dokazano njegovim dvjema UFC pobjedama, u kojima je upravo na taj način savladao Andrewa Craiga i Bena Saundersa. Protiv Saundersa se borio početkom prošlog mjeseca i to mu je bio prvi nastup nakon gotovo godinu i pol dan, no impresionirao je nastupom. Dovoljan dokaz toga je prilika koju mu UFC pruža, odnosno borba protiv Demiana Maie.

Inače, Maia je do sada samo jednom poražen prekidom i to 2009. godine. Tada je zapravo doživio prvi poraz u karijeri, a nokautom mu ga je nanio Nate Marquardt. Što se tiče Gooda, on niti jednom u karijeri nije završen, odnosno sva četiri poraza došla su sudačkom odlukom. Onaj u UFC-u nanio mu je Eliseu Zaleski Dos Santos. Ove brojke samo nam potvrđuju da bi ovo mogla biti vrlo zanimljiva borba na više različitih polja. U slučaju poraza, Demiana Maiu ćemo možda gledati i posljednji put.

Event na kojem će se borba održati je UFC Fight Night 144, a na rasporedu je 2. veljače. Glavna borba eventa još uvijek nije poznata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI