Demetrious Johnson: Svaki prvak nekada mora izgubiti, ovo sigurno nije moj kraj

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.08.2018 08:16h Autor:

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson mirno je primio vrlo gust poraz u borbi protiv Henrya Cejuda, kojim je izgubio pojas prvaka nakon 11 uspješnih obrana. Objasnio je kako je došlo do toga te je najavio kako ovo ništa ne mijenja oko njegovih ambicija.

Teško je ostati miran nakon što doživiš poraz u neizvjesnoj borbi, nakon nevjerojatno dugog pobjedničkog niza. No, Demetrious Johnson još jednom je pokazao koliko je velik čovjek. On je poraz prihvatio s osmjehom, gotovo kao da je sretan zbog uspjeha svog kolege, a na press konferenciji je rekao nešto o tome kako se zapravo osjeća.

“Osjećam se dobro, svi borci su gubili, svaki prvak ponekada mora izgubiti. Gubio sam već ranije, gubio sam u kavezu, gubio sam u dvorani. Brinu me ozljede koje sam doživio, ali osim toga sam dobro”, rekao je Johnson otkrivši kako smatra da je ozlijedio ligamente desnog koljena te kako je možda i slomio nogu svim kickovima koje je uputio. Onda je objasnio što je kod načina na koji se Cejudo borio ovog puta bilo drugačije nego prije dvije godine:

“Ovog puta je bio puno strpljiviji nego prošli put. Čuo sam njegov kut kako mu cijelo vrijeme govori koliko ima vremena. Radio je pametno i čekao je svoju priliku da napravi ono gdje je najbolji. Nije srljao i ja nisam uspio svaki puta obraniti njegove napade.”

Upitan je da prokomentira odluku i to kako se osjećao dok je istu čekao. Osim toga, upitan je o potencijalnom revanšu protiv Cejuda, s kojim je sada na jednoj pobjedi i jednom porazu.

“Borba je mogla otići na obje strane. Ne mogu se buniti. Očekivao sam da bi suci mogli više bodovati kickove, ali ovo je u redu. Na meni je da sada odem kući, provedem vrijeme s obitelji, igram igre, oporavim se, vratim se treningu i onda možemo pričati o revanšu”, također je mirno prokomentirao.

Još je nešto dodao o tome koliko zapravo znači njegov niz i rekord koji je postavio, koji je teško zamisliti da će netko u bližoj budućnosti srušiti. Posebno kada znamo da su trenutni UFC prvaci s najviše obrana u nizu Tyron Woodley i Amanda Nunes, koji su na tri uspješne obrane. Johnsonovih 11 tako se čini još nevjerojatnije.

“Bio je to sjajaj niz, no ja nikako nisam gotov. Ja ovo radim zbog toga što to volim. Moj san nikada nije bio biti ovakav prvak, moj je sam bio naučiti biti što bolji borac. Sada je na meni da se ponovno vratim na taj put, da odem kući i vidim što sam naučio iz ove borbe”, završio je press konferenciju jedan od najboljih i najvećih MMA boraca u povijesti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI